Όλγα Π. Αχειμάστου – Αυτοβιογράφηση

(Ποιήτρια)

[ Γεννήθηκα στην Αθήνα σε μια γειτονιά, που οι κήποι είχαν τριαντάφυλλα και γιασεμιά.
Απέναντι απ’ το προσφυγικό της γιαγιάς μου Μαρίας, ένα μαγαζάκι έκρυβε στα ζαχαρωτά του, όλη την χαρά των παιδικών μου χρόνων.
Ήμουν καλή μαθήτρια μ’ άρεσε να ζωγραφίζω παγκάκια σε αλέες. Τέλη Δημοτικού άρχισε η πένα να ζωγραφίζει λέξεις ενωμένες με αγάπη και λαχτάρα. Από τότε άρχισα να γράφω…

Συνεχώς απήγγειλα σε κάθε ευκαιρία ποιήματα και λάμβανα μέρος σε όλα τα θεατρικά που ανεβάζαμε.Η κα Τριάντη, η Διευθύντρια του Γυμνασίου-Λυκείου μας, (Θεός ‘σχωρές την ψυχή της), μητέρα του ζωγράφου Φασιανού, αγαπούσε πολύ την Τέχνη και μας προέτρεπε προς αυτήν.

Λάτρης των σημείων στίξης, τόνων, δασειών και οξειών,αγκάλιασα τη γλώσσα και συνεχίζω να γράφω έτσι.Νεούδι ακόμη έκανα φίλους, Σικελιανό, Παλαμά, Σολωμό, Κάλβο,Καζαντζάκη, Βαλαωρίτη και άκουγα, με την προτροπή του πατέρα μου, Μαρία Κάλλας, στην Madam Butterfly. Αττίκ και Δανάη, καθώς και Νούρο, Νταλγκά Εσκενάζυ…, καθότι Μικρασσιάτισσα, τραγουδούσε η μητέρα μου, παντρεύοντας μια πλατιά γκάμα κουλτούρας.

Πήγα σε Οικονομική Σχολή, πήρα πτυχία ξένων γλωσσών και υπηρέτησα στον ιδιωτικό τομέα. Έκανα αμέτρητα σεμινάρια κι ασχολήθηκα με πολλά άλλα θέματα. Άργησα ν’ αναγνωρίσω τα ταλέντα μου. Φοίτησα σε ομάδες αυτοβελτίωσης και ψυχολογίας. Πήγα σε Σχολή Αισθητικής ομορφιάς και συμβουλευτικής πάνω σε θέματα υγείας σχετικά με την φυσική αντιμετώπισή της και τα συμπληρώματα διατροφής.

Πάντα έγραφα… Κάποια στιγμή τα γραπτά μου σταμάτησα να τα κάνω αεροπλανάκια χάρτινα και να τα πετάω στον άνεμο. Κι άρχισα να τα μαζεύω. Έτσι, στην τελετή μιας Πανσελήνου κι ενός αγέννητου Έρωτα, όρισα το πρώτο μου τετράδιο… της καρδιάς.

Δημοσιεύτηκαν πολλά ποιήματά μου και γνώρισα τον κόσμο της Λογοτεχνίας.

Μια αέναη, γερή κλωστή ένωνε πάντα την ψυχή μου με την Ποίηση…]

 

Όλγα Π. Aχειμάστoυ