“Ο δίσκος   ¨Από Κάστανο και Έρωτα¨ είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή που χρειάζεται την υποστήριξή σας για να πραγματοποιηθεί. Μέσα από τη δική σας γενναιοδωρία, θα μπορέσουμε να την πραγματοποιήσουμε καθώς η περίοδος της πανδημίας μέσα από τις δυσκολίες που δημιούργησε σε εμάς τους καλλιτέχνες, έθεσε νέους τρόπους προβολής της τέχνης στις οποίες το κοινό λαμβάνει πιο δυναμικό ρόλο μέσα από την ηθική αλλά και οικονομική στήριξή του στους καλλιτέχνες.”

Τέτη Κασιώνη-Ηλίας Παπακωνσταντίνου

Έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε μία νέα δημιουργία από δύο εξαίρετους δημιουργούς.

Πρόκειται για ένα νέο cd-βιβλίο που αποτελείται από εννέα τραγούδια καθώς επίσης και από 21 στιχουργήματα. Υπεύθυνοι για αυτό το έργο είναι ο ποιητής, συγγραφέας, στιχουργός, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Ηλίας Παπακωνσταντίνου και η ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και καθηγήτρια γαλλικών Τέτη Κασιώνη.

Ο τίτλος του δίσκου  «ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ  ΕΡΩΤΑ» είναι βασισμένος στον τίτλο του πρώτου ποιήματος που μελοποιήθηκε.

Η Τέτη Κασιώνη μελοποίησε  τα ποιήματα και στιχουργήματα του Ηλία Παπακωνσταντίνου τα οποία μετέφρασε και στα γαλλικά, το cd-βιβλίο θα κυκλοφορήσει και στις δύο γλώσσες.

Η ενορχήστρωση στα τραγούδια έχει γίνει από τον σπουδαίο μουσικό Θύμιο Παπαδόπουλο, ένα τραγούδι ερμηνεύει ο εξαιρετικός τραγουδιστής-συνθέτης,  Διονύσης Τσακνής και τα άλλα οκτώ, η Τέτη Κασιώνη.

Το cd ηχογραφείται στο στούντιο «ΣΤΕΝΤΩΡ» με ηχολήπτη τον Σωτήρη Παπαδόπουλο και με συμμετοχή των μουσικών : Αθανασίου Γιώργο- κιθάρα,  Βουγιούκα Δήμο-μπαντονεόν,  Κώτσια Μάρκο-πιάνο, Παργινό Σταύρο-τσέλο, Ραψανιώτη Βασίλη- βιολί και ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα  πνευστά.

Οι δημιουργοί επέλεξαν την διαδικτυακή προπώληση του cd-βιβλίου πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, ώστε να δώσουν στα τραγούδια την ευκαιρία να ακουστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται κόντρα στις αντιξοότητες της εποχής. Όσοι φίλοι θέλουν να αγοράσουν και να στηρίξουν το βιβλίο – cd εκ των προτέρων, έχει δημιουργηθεί  μία σελίδα GIVE AND FUND. *  

* Το GIVE AND FUND είναι ένας σύγχρονος τρόπος προαγοράς καλλιτεχνικού προϊόντος ο οποίος είναι πολύ διαδεδομένος στην Ευρώπη, στην Αμερική και τα τελευταία  χρόνια και στην Ελλάδα.

Ο σκοπός  είναι ανταποδοτικός. Ανάλογα με το ποσό που θα διαθέσετε μπορείτε να έχετε το νέο δίσκο σε ψηφιακή μορφή ή το cd-βιβλίο σε ένα ή περισσότερα αντίτυπα  κ.ά.

΄Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, οι καλλιτέχνες-δημιουργοί μπορούν να εκπληρώνουν το έργο τους –μέσα από την δική σας συνεισφορά -.

Ένας λόγος ακόμη που οι δημιουργοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν το give and fund, τον ανταποδοτικό αυτόν τρόπο, είναι αποτέλεσμα της συνεχόμενης κρίσης και του κορωνοϊού που έπληξε ολοκληρωτικά τον καλλιτεχνικό χώρο (συγγραφείς, μουσικούς, ηθοποιούς κ.ά.) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιηθεί το έργο τους και να μένει παροπλισμένο. Γενικά το crowd funding αποτελεί  ευκαιρία να κινητοποιηθεί και πάλι η τέχνη.

Πιστεύουμε στην ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση του κόσμου. Πιστεύουμε ότι η ανταπόδοση μας προς εσάς θα είναι πλούσια, όχι μόνο υλική αλλά και ψυχική.

Για εσάς που αγαπάτε την μουσική και τον λόγο, αυτό είναι μια πράξη-δώρο για τον εαυτό σας και για τους φίλους σας.

Η τέχνη είναι δύναμη που ενώνει, επικοινωνεί με τους ανθρώπους με τρόπους πέρα από την γλώσσα. Η τέχνη μπορεί να αλλάξει τους ανθρώπους που με την σειρά τους μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ευγενή συνεισφορά σας.

Η βοήθεια σας πολύτιμη.

Με εκτίμηση,

Για τους δημιουργούς  Ηλία Παπακωνσταντίνου -Τέτη Κασιώνη


Η διεύθυνση στην οποία πρέπει να μπείτε, να δείτε αναλυτικά την πορεία του δίσκου και να δηλώσετε την προσφορά σας  πατώντας  πάνω στο εικονίδιο DONATE, ακολουθώντας  τις οδηγίες.

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/apo-kastano-kai-erotakassionipapakonstantinou?share=true&fbclid=IwAR1ZL-vJKUvN7XmIzITag7T-hkT86slw9S44cXU2e5tcNWZ05l8L

(Ctrl+κλικ για χρήση σύνδεσης)

Σε περίπτωση που δεν είστε συμφιλιωμένοι με το διαδίκτυο ή αντιμετωπίσετε δυσκολίες με τον τρόπο κατάθεσης χρημάτων στο give & fund, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, υπάρχει η δυνατότητα να στείλετε την προσφορά σας στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό και να μας το γνωστοποιήσετε μέσω email, messenger ή τηλεφωνικά.

e-mail : [email protected]Τηλ : 6936600781

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN : GR08 0171 0150 0060 1501 0143 682  (δικαιούχος Ηλίας Παπακωνσταντίνου του Δημητρίου)


Παραθέτουμε πιο κάτω αναλυτικά τις λεπτομέρειες του crowd fund (give & fund).

 

Από Κάστανο και Έρωτα/De Marron et d’Amour

Το ”Από Κάστανο και Έρωτα” είναι ένα έργο που αποτελείται από τα ποιήματα και τους στίχους του Ηλία Παπακωνσταντίνου και τη μουσική της Τέτης Κασιώνη. Μέσα από μελωδίες και στίχους εσωτερικούς και συνθέσεις, το Από Κάστανο και Έρωτα δημιουργεί ένα ιδιαίτερο κράμα στο οποίο από την πρώτη στιγμή πίστεψαν ο ποιητής και η τραγουδοποιός. 
Η ιδέα του έργου γεννήθηκε στην Αθήνα, ευοδώθηκε στη Χάγη της Ολλανδίας και καρποφόρησε εν μέσω  πανδημίας με την τολμηρή απόφαση των δύο δημιουργών το έργο τους αυτό να δισκογραφηθεί αν και σε καιρό πανδημίας. Αυτός είναι και ο πρώτος δίσκος στον οποίο η τραγουδοποιός υπογράφει συνολικά τη μουσική στα τραγούδια. Το Από Κάστανο και Έρωτα έχει μεταφραστεί στα Γαλλικά από την ίδια την τραγουδοποιό και θα κυκλοφορήσει ως βιβλίο και ως δίσκος και στη Γαλλική Γλώσσα. Ο τίτλος του έργου είναι ομότιτλος του πρώτου ποιήματος που μελοποιήθηκε. Το κάστανο συμβολίζει την εστία και τη ζεστασιά και ο έρωτας την ίδια τη ζωή, στην προκειμένη περίπτωση αυτή η νέα ζωή αποτελείται από τα εννέα τραγούδια του δίσκου.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:

Ηλίας Παπακωνσταντίνου:

Γεννήθηκα στη Δεσφίνα Φωκίδας, στα γεννήματα της Άνοιξης. Η ομορφιά και η αγριάδα του τόπου, η θάλασσα και το βραχώδες τοπίο μαζί με τους Δελφούς λίγο πιο πέρα, διαμόρφωσαν τον κόσμο μου. Από μικρή ηλικία γεννιόντουσαν ποιητικές ιδέες στη σκέψη μου και όσο περνούσε ο χρόνος φύτρωναν μέσα μου. Στην ποίηση υπάρχει η αλήθεια και η λύτρωση. Οι λέξεις έγιναν ποιητικές συλλογές, στίχοι για τραγούδια, πεζός λόγος, θεατρικός λόγος, μουσικοποιητικές εκδηλώσεις, παραμύθια. Κοιτώ στα μάτια τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες, τις ανισότητες, το δίκαιο, την αγάπη και το φως και τους μιλώ με ποίηση. Η σύμπλευση με τους ανθρώπους της τέχνης, θέλω να έχει ουσία και ένα ισχυρό αποτέλεσμα για δίκαιο και ανθρώπινο κόσμο, μακριά από εγώ, εσύ και επιτηδευμένα περιττά υλικά αγαθά. Γι΄ αυτό, οι συνεργασίες είναι πολύ σημαντικές για την επίτευξη δημιουργικού χρόνου και αποτελέσματος στο εμείς.

Τέτη Κασιώνη:

Γεννήθηκα στην Αθήνα, είμαι παιδί του Φλεβάρη και του χειμώνα. Από μικρή ηλικία ανακάλυψα ότι η κιθάρα ήταν το αγαπημένο μου αντικείμενο μέσα στο σπίτι μας και το τραγούδι ο τρόπος να ίπταμαι στην καθημερινότητα. Εμπνέομαι τόσο από τα ταξίδια στον κόσμο όσο και από τις καθημερινές εικόνες και τα έντονα συναισθήματα που μπορεί ο καθένας δίπλα μου να βιώνει. Αγαπάω να γράφω μουσική πάνω σε ποίηση και στίχους άλλων ανθρώπων και να προσεγγίζω με αυτόν τον τρόπο τη μελωδία της ψυχής τους ακούγοντας καλύτερα και τη μελωδία της δικής μου ψυχής.  Λατρεύω να κάνω συναυλίες και να επικοινωνώ με τους συνανθρώπους μου  μέσα από το τραγούδι. Η συνύπαρξη των μουσικών πάνω σε μία σκηνή για εμένα διακατέχει ιερή θέση  καθώς τη στιγμή εκείνη περνάω από την απομόνωση της δημιουργίας, στο απόλυτο φως που προσφέρει το μοίρασμα και η αλήθεια των τραγουδιών.

Χρονοδιάγραμμα έργου Από Κάστανο και Έρωτα:

_Νοέμβρης 2021 – Μάης 2022  : Crowd funding –  Προπώληση του δίσκου

_Ιανουάριος 2022  : Ψηφιακή κυκλοφορία των τραγουδιών μέσω Internet σε όλο τον κόσμο και συναυλία υποστήριξης στην ψηφιακή κυκλοφορία του δίσκου στην Ελλάδα

_Φεβρουάριος 2022   : Κυκλοφορία του δίσκου/βιβλίου στα καταστήματα στην Ελλάδα

_Απρίλης 2022: Επίσημη παρουσίαση του δίσκου στην Ελλάδα

_Μάης 2022:Eπίσημη παρουσίαση του δίσκου στην υπόλοιπη Ευρώπη

_Ιούνιος 2022- Νοέμβριος 2022: Καλοκαιρινή Περιοδεία και σειρά Συναυλιών για την παρουσίαση του δίσκου

Ο δίσκος   ¨Από Κάστανο και Έρωτα¨ είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή που χρειάζεται την υποστήριξή σας για να πραγματοποιηθεί. Μέσα από τη δική σας γενναιοδωρία, θα μπορέσουμε να την πραγματοποιήσουμε καθώς η περίοδος της πανδημίας μέσα από τις δυσκολίες που δημιούργησε σε εμάς τους καλλιτέχνες, έθεσε νέους τρόπους προβολής της τέχνης στις οποίες το κοινό λαμβάνει πιο δυναμικό ρόλο μέσα από την ηθική αλλά και οικονομική στήριξή του στους καλλιτέχνες.

Η συλλογή χρημάτων από το κοινό θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του δίσκου :

_Ενορχήστρωση
_Ηχογράφηση
– Γραφιστικά (βιβλίο, εξώφυλλο, αφίσες κτλ)
– Εκτυπώσεις των cd / θήκης
– Υλικό επικοινωνίας (demo cds κτλ)
_ video-clip
– Αμοιβές συνεργατών μουσικών

 

Οι επιλογές σύμπραξης του κοινού:

LEVEL 1 

Δίνεις: 5 euros

Παίρνεις: Την ευγνωμοσύνη μας

 

LEVEL 2 

Δίνεις: 10 euros

Παίρνεις:
_Την ευγνωμοσύνη μας 
_Το νέο δίσκο σε ψηφιακή μορφή 

LEVEL 3 

Δίνεις: 20 euros

Παίρνεις:
_Την ευγνωμοσύνη μας
_Το νέο δίσκο/βιβλίο(συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή στην τιμή)

LEVEL 4 

Δίνεις: 40 euros

Παίρνεις:
_Την ευγνωμοσύνη μας
_2 δίσκους/βιβλία(συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή στην τιμή)

LEVEL 5 

Δίνεις: 50 euros

Παίρνεις:
_Την ευγνωμοσύνη μας
_2 δίσκους-βιβλία  (συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή στην τιμή)

_τον πρώτο δίσκο της Τ. Κασιώνη ”Πέταγμα” και ένα  βιβλίο του Η. Παπακωνσταντίνου από παλαιότερη συλλογή.

LEVEL 6 

Δίνεις: 80 euros 

Παίρνεις:
_Την ευγνωμοσύνη μας
_2 δίσκους-βιβλία(Συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή στην τιμή)
_τον πρώτο δίσκο της Τ. Κασιώνη ”Πέταγμα” και ένα  βιβλίο του Η. Παπακωνσταντίνου από παλαιότερη συλλογή.

LEVEL 7 

Δίνεις: 100 euros

Παίρνεις:
_Την ευγνωμοσύνη μας
_3 δίσκους/βιβλία
_τον πρώτο δίσκο της Τ. Κασιώνη ”Πέταγμα” και ένα  βιβλίο του Η. Παπακωνσταντίνου από παλαιότερη συλλογή.

LEVEL 8 

Δίνεις: 150 euros

Παίρνεις:
_Την ευγνωμοσύνη μας
_3 δίσκους-βιβλία
_τον πρώτο δίσκο της Τ. Κασιώνη ”Πέταγμα” και δύο  βιβλία του Η. Παπακωνσταντίνου από παλαιότερες συλλογές.
_1 OnLine μάθημα γνωριμίας με τη φωνή

 

LEVEL 9 

Δίνεις: 300 euros

Παίρνεις:
_Την ευγνωμοσύνη μας
_5 cd/βιβλία
_4 OnLine μαθήματα γνωριμίας με τη φωνή
_τον πρώτο δίσκο της Τ. Κασιώνη ”Πέταγμα” και δύο  βιβλία του Η. Παπακωνσταντίνου από παλαιότερες συλλογές.

Level 10

Δίνεις 500 ευρώ

Παίρνεις:
_Την ευγνωμοσύνη μας
_7 cd/βιβλία
_8 OnLine μαθήματα γνωριμίας με τη φωνή
_3 δίσκους της Τ. Κασιώνη ”Πέταγμα” και 3  βιβλία του Η. Παπακωνσταντίνου από παλαιότερες συλλογές.

Level 11

Δίνεις 800 ευρώ

Παίρνεις:
_Την ευγνωμοσύνη μας
-7 cd/βιβλία
_5 OnLine μαθήματα γνωριμίας με τη φωνή
_3 δίσκους της Τ. Κασιώνη ”Πέταγμα” και 3  βιβλία του Η. Παπακωνσταντίνου από παλαιότερες συλλογές.

_Ιδιωτική συναυλία διάρκειας 60′

 

Σε περίπτωση που κάποιος ατομικός ή συλλογικός φορέας επιθυμεί να γίνει μεγαλύτερος χορηγός, εκτός από τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη που νιώθουμε, μπορεί να πραγματοποιηθεί ως δώρο μας και κάποια ιδιωτική συναυλία κατόπιν συνεννόησης με τον χορηγό.