Βασίλης Κοκκώνης – Βιογραφία

(Ποιητής – Ζωγράφος – Γλύπτης – Κριτικός θεάτρου)

Ο Βασίλης Κοκκώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.                                    

Τα έτη 1995 -1999 σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε Γκαλερί, στην πώλησης έργων τέχνης σε Κέρκυρα και Αθήνα.

Κατά τα έτη 1994-1996 διδάχτηκε  ζωγραφική  και  ιστορία της τέχνης, με προσανατολισμό τον σουρεαλισμό, στο εργαστήρι του Σπύρου Αλαμάνου, διευθυντή στην καλλιτεχνική σχολή της Κέρκυρας.

Από το 1997 – 2011 παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με την ζωγραφική και την γλυπτική, καθώς επίσης μαθήτευσε για 3 έτη, από το 1999-2001 δίπλα στον Νίκο Χατζιδάκι, μαθητή του Ι. Τσαρούχη.

Από  το 2012-2014, μαθήτευσε στο εργαστήρι του Παναγιώτη Παρλαβάντζα, με κύριο προσανατολισμό την Ανεικονική τέχνη, το σχέδιο, το χρώμα, καθώς και την θεωρητική προσέγγιση της αισθητικής .

Έχει πραγματοποιήσει 2 ατομικές εκθέσεις.

Η πρώτη στο Δημαρχείο της Γλυφάδας το 2013 ενώ η δεύτερη στο Πολιτιστικό Κέντρο των Κυθήρων το 2016.

Έχει εκθέσει σε 13 ακόμη ομαδικές, ανάμεσά τους, στην ομαδική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών δήμου Αργυρούπολης το 2013 και  το 2014, στο Πολεμικό Μουσείο με την UNESCO το 2014 στην Art selected works στο Boo Art το 2015 μια  έκθεση Πανευρωπαϊκού χαρακτήρα , στo Influence Festival στην Καρδίτσα to 2015, καθώς και σε άλλους χώρους πολιτισμού στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Παρουσιάζει  ποιητικό  έργο  που εμπεριέχει  3000 περίπου ποιήματα και έχει εκδώσει τις συλλογές: “Ερωτικές Αυτοχειρίες”, “Εικόνες ενός ασυμβίβαστου ημερολογίου” και “Μικρή Ιθάκη”, ενώ είναι υπό έκδοση οι ποιητικές συλλογές, “Το πένθος του παραδείσου «Ο Άνθρωπος»”, καθώς και η συλλογή “Μικρό αλιευτικό της μοναξιάς”.

Το 2013 ίδρυσε το “Ατελιέ των Εραστών της Ποίησης”, ποιητική ομάδα που σε μηνιαία βάση, στο ατελιέ του, συντελούνται  ποιητικές βραδιές με εναλλαγές στους προσκεκλημένους ποιητές.

Έχουν γίνει αφιερώματα με προσκεκλημένους, την Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, τον Αλέξανδρο Ίσαρη, την Αλκυόνη Παπαδάκη, καθώς και πλήθος άλλων.

Έδωσε διαλέξεις για το “Ευ Επιχειρήν” και συνεργάστηκε με τον ψυχολόγο Χαράλαμπο Τιμόθεο Καρέλλα, σε θέματα σχετικά με την “τέχνη και θεραπεία”, την επικοινωνία και την γλώσσα του σώματος.

Από το 2014 είναι μέλος της UNESCO.

Γράφει Κριτική Θεάτρου και πολιτιστικά θέματα στην εφημερίδα FREE SUNDAY από το 2016.

Το 2018  έγινε αφιέρωμα στην ποίησή του, όπου παρουσιάστηκε το έργο του στο Poets Radio Net από την Χρυσάνθη Κοκμότου.

Το 2019  έδωσε συνέντευξη στο περιoδικό  Polis Magazino, όπου παρουσιάστηκαν και 8 ζωγραφικά του έργα.