«Καπράγια» – Πέμη Γκανά 

“Χαρτόπολις-Ε.Νικολέλη” (Δημητρίου Βασιλείου 1, Νέο Ψυχικό)
Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, 19:00 – 21:00

 

Η συγγραφέας Πέμη Γκανά, θα βρίσκεται την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 – 21:00, στο φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου “Χαρτόπολις-Ε.Νικολέλη”, Δημητρίου Βασιλείου 1 στο Νέο Ψυχικό.
Θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες της και θα υπογράψει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Καπράγια» από τις εκδόσεις Πνοή.
Οι υπογραφές των βιβλίων θα γίνουν στον εξωτερικό χώρο του βιβλιοπωλείου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.«Καπράγια» – Πέμη Γκανά

(Νέα Έκδοση 2020)
* * * * * * * * * * * *


«Καπράγια»…

Καπράγια, Τοσκανικό Αρχιπέλαγος, Φεβρουάριος 1914

 [….«Μου είπαν πως η Οφέλια δεν υπάρχει. Το είπε κι ο γιατρός. Πρώτη φορά ερχόταν γιατρός στο σπίτι, πρώτη φορά έβλεπα από κοντά κάποιον ξένο. Του άρπαξα το χέρι και του έδειξα την Οφέλια. “Κοίτα! Τη βλέπεις;”  Κοίταξε εκεί που έδειχνα και στράφηκε προς το μέρος μου. Έβαλε το χέρι στο μέτωπό μου. “Έχεις πυρετό” μου είπε μόνο. “Τη βλέπω, σε κοιτάζει” επέμεινα. «Είναι ο πυρετός. Όταν περάσει, θα φύγει κι αυτή μαζί του”.

»Θέλησα να του πω πως υπήρχε και πριν από την αρρώστια, μα η νόνα Γκρατσιέλα μου έκανε νόημα να μη μιλήσω. Έτσι, έκλεισα τα μάτια για να μη βλέπω. Κι από κείνη τη μέρα όλα άλλαξαν. Η Οφέλια ερχόταν στα όνειρά μου κι έμενε όταν ξυπνούσα – ένας εφιάλτης που μόνο ο Αγκοστίνο μου μπόρεσε να σπάσει.

»Γεννήθηκα με το σημάδι του διαβόλου που φέρουν όλα τα θηλυκά της γενιάς της Γκρατσιέλας, κι όπου πάμε, σπέρνουμε κακοτυχία, φονικά, κι ο τόπος ερημώνει. Είμαι η Ρομίνα και σήμερα είναι η τελευταία μέρα που ζω».

Μια σειρά από φονικά συνταράσσει τη μικρή κοινωνία της Καπράγιας. Σ’ αυτά προστίθεται μια επιδημία ευλογιάς, και οι μέρες γίνονται όλο και πιο σκοτεινές. Η παράνοια, ο φόβος και ο θρησκευτικός φανατισμός παίρνουν τα ηνία, και όλοι ψάχνουν το εξιλαστήριο θύμα.

Οι ήρωες, παγιδευμένοι στα στενά πνευματικά και γεωγραφικά όρια του νησιού, πασχίζουν να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις επιθυμίες τους, ερχόμενοι σε ευθεία σύγκρουση με τις κοινωνικές επιταγές.

Το τέλος έρχεται με το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μνήμες ανασύρονται, και η τραγική αλήθεια ρίχνει άπλετο φως στο σκοτάδι. …]


Η Συγγραφέας Πέμη Γκανά

Η Πέμη Γκανά σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και έκανε το μεταπτυχιακό της “Ψυχολογία του Καταναλωτή”, στο Πανεπιστήμιο John Moors του Λίβερπουλ.
Είναι κειμενογράφος, και xρονογραφεί κάθε εβδομάδα στο grpost.blogspot στην στήλη “Μεταξύ μας με καφέ και τσιγάρο”.
Ο Kairlov, το πρώτο της μυθιστόρημα εκδόθηκε το 2016 από τον εκδοτικό οίκο Γαβριηλίδης, και πρόσφατα άρχισε η μετάφρασή του για λογαριασμό εκδοτικού οίκου του Λονδίνου.
Επίσης η σειρά Μπλτον Κρικ διακρίθηκε σαν μια από τις 10 καλύτερες σειρές του διαδικτύου για το 2017, και σύντομα θα εκδοθεί σε μορφή κόμικ.
Η Πέμη Γκανά είναι παντρεμένη, έχει δυο παιδιά και ζει μόνιμα στα Άνω Βριλήσσια.


Στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Πνοή

Θέμα:  Λογοτεχνία –Μυθιστόρημα
Μήνας έκδοσης: Αύγουστος
Έτος Έκδοσης: 2020

“Καπράγια” Εκδόσεις Πνοή


Πέμη Γκανά (Συγγραφέας) – Βιογραφία