Λέσχη Ανάγνωσης Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ 

Η βιβλιογραφία του Αντώνη Σαμαράκη με την Τέσυ Μπάιλα
9 Δεκεμβρίου 2020 (19:30-21:00) – On line Event

* * * * * * * * * * * * * * * * *
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Aπαραίτητη η δέσμευση θέσης στο e-mail: [email protected]
(Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα)

  

 

Η Λέσχη ανάγνωσης που δημιούργησαν οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ – PSICHOGIOS PUBLICATIONS αρχίζει Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου τον νέο κύκλο συναντησεών της, διαδικτυακά αυτή τη φορά, και με θέμα τη βιβλιογραφία του Αντώνης Σαμαράκης – Antonis Samarakis με αφορμή την ανακήρυξη του 2020 ως Έτος Αντώνη Σαμαράκη.

Τις συναντήσεις στη Λέσχη ανάγνωσης θα συντονίζει η συγγραφέας Τέσυ Μπάιλα και θα έχει θέμα τη 𝛃𝛊𝛃𝛌𝛊𝛐𝛄𝛒𝛂𝛗ί𝛂 𝛕𝛐𝛖 𝚨𝛎𝛕ώ𝛎𝛈 𝚺𝛂𝛍𝛂𝛒ά𝛋𝛈.

Ο κύκλος ξεκινάει τον Δεκέμβριο και τελειώνει τον Μάρτιο του 2021 και εμείς σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τον «αιώνιο έφηβο» μέσα από το έργο του.

Στις οκτώ προγραμματισμένες συναντήσεις, διάρκειας μιάμισης ώρας η καθεμία, θα συζητηθούν οι παρακάτω τίτλοι:

  • Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου: ΤΟ ΛΑΘΟΣ
  • Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ
  • Τετάρτη 6 Ιανουαρίου: ΑΡΝΟΥΜΑΙ
  • Τετάρτη 20 Ιανουαρίου: ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
  • Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου: ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ & ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
  • Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου: Η ΚΟΝΤΡΑ
  • Τετάρτη 3 Μαρτίου: ΠΟΙΗΜΑΤΑ & ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ
  • Τετάρτη 17 Μαρτίου: 1919-

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Microsoft Teams στις παραπάνω ημερομηνίες, τις ώρες 19:30-21:00.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Aπαραίτητη η δέσμευση θέσης στο e-mail: [email protected]


“ΤΟ ΛΑΘΟΣ” – Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 19:30-21:00 

Η πρώτη συνάντηση είναι αφιερωμένη στο έργο του “ΤΟ ΛΑΘΟΣ”, για το οποίο έγραψαν μεταξύ άλλων:

“Αληθινό αριστούργημα. Με ιδιοφυία, δύναμη φαντασίας και εντελώς έξοχη τεχνική, ο Αντώνης Σαμαράκης δίνει την ψυχολογική πάλη ανάμεσα σε δύο πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας Ασφαλείας ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος και στον ύποπτο που έχει συλληφθεί. Ζούμε σήμερα σαν ηθοποιοί στο θέατρο του παραλόγου, και ένας από τους λόγους που τόσο πολύ θαυμάζω ΤΟ ΛΑΘΟΣ είναι γιατί έχει τη δύναμη να αναλύει το παράλογο που μέσα του ζούμε, με αίσθηση χιούμορ, με ποίηση, και σε βάθος”.

Graham Greene

“Θαυμάσιο. Έχει τεράστιο ψυχολογικό ενδιαφέρον. Συγχαρητήρια στον Σαμαράκη. Ολοένα και λιγότεροι είναι οι συγγραφείς που έχουν γνήσια πρωτοτυπία και δύναμη φαντασίας. ΤΟ ΛΑΘΟΣ το χάρηκα”.

Agatha Christie

 “Ένα σκληρό χτύπημα κατά του ολοκληρωτισμού. ΤΟ ΛΑΘΟΣ συγκλονίζει αλλά συγχρόνως δίνει κουράγιο. Η τέχνη του Σαμαράκη ποτέ δεν ξεπέφτει σε αυτοεπίδειξη αλλά προχωρεί ανεπαίσθητα και χωρίς να πιέζει τον αναγνώστη”.

Raymond A. Sokolov, THE NEW YORK TIMES

Μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας email στο:  [email protected]


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ – PSICHOGIOS PUBLICATIONS

Αντώνης Σαμαράκης – Antonis Samarakis

Τέσυ Μπάιλα-Tessy Baila


 

Τέσυ Μπάιλα

Η ΤΕΣΥ ΜΠΑΪΛΑ γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού και Μετάφραση Λογοτεχνίας. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 2009. Ασχολείται με τη φωτογραφία και ατομικές εκθέσεις της έχουν φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο Gakugei της Ιαπωνίας και στην Αθήνα. Διατηρεί στήλες λογοτεχνικής αρθρογραφίας και βιβλιοκριτικής σε έγκριτα διαδικτυακά περιοδικά. Είναι επίσης συντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα και αρχισυντάκτρια του περιοδικού Literature.gr. Από τις Eκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΗΤΑΝ Η ΖΑΧΑΡΗ, ΟΥΙΣΚΙ ΜΠΛΕ, ΑΓΡΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ και ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ.