Μέσα ξανά #5 – Διονύσης Μαρίνος
«Εντός των τειχών»

Ο Διονύσης Μαρίνος σε μικρές εξιστορήσεις του, “Μέσα…”
Γράφει και μας διαβάζει…


Πίνακας: Πητ Μοντριάν, Οριζόντιο Δένδρο (Horizontal Tree – 1911). Munson Williams Proctor Arts Institute, ΗΠΑ.

Μέσα ξανά #5

Σήμερα είναι η σειρά των πιάτων. Πότε πρόλαβαν; Μόλις τα είχε πλύνει και τα είχε βάλει να στεγνώσουν. Άρχισαν το ένα να μαλώνει με το άλλο. Τρώγονται πλάτη πλάτη.

Από το σαλόνι που είναι αλλάζει τα κανάλια της τηλεόρασης με άτακτο ρυθμό. Aκούει τα πιάτα να μαλώνουν. Πάει στην κουζίνα τα χωρίζει. Βάζει το ένα στο ράφι, το άλλο το αφήνει μόνο του. Να μάθει!

Το χειρότερο ήταν προχθές, όταν οι κατσαρόλες λογόφεραν. σηκώθηκε σαματάς σε όλη την πολυκατοικία. Ησυχία διάολε κοιμόμαστε!

Ένοικοι που είχαν χρόνια να του μιλήσουν, του χτύπησαν την πόρτα να του ζητήσουν το λόγο. Δεν άνοιξε. Για τις καρέκλες που άρχισαν να πλησιάζουν η μία την άλλη απειλητικά, “σας παρακαλώ όχι τώρα”. Τον άκουσαν.

Όταν άκουσε τα ξένα βήματα πίσω από την κλειστή πόρτα να πισω-πατούν ανάσανε ξανά.

Η μία καρέκλα έδωσε κεφαλιά στην άλλη. Την ξάπλωσε κάτω. Φοβάται να βγει έξω. Κυρίως, τι θα κάνουν τα πράγματα άμα μείνουν μόνα τους. Σε λίγο θα πάψουν να τον λογαριάζουν, ακόμη κι αν είναι μέσα και τα επιτηρεί.

Μένει μέσα. Τυλίγει τα πάντα με μονωτική ταινία. Καταπίνει όλους τους θορύβους!

Εκτός από αυτούς του κεφαλιού του…

Διονύσης Μαρίνος (βιογραφία-εργογραφία, biblionet.gr )

Πατήστε εδώ να ακούσετε: Ο Διονύσης Μαρίνος διαβάζει «Μέσα ξανά #5»

[Η Μουσική που ακούγεται: Clint Mansell – The Last Man]

Συμμετοχή στα πλαίσια του συλλογικού λευκώματος: «Εντός των τειχών» e-musa.gr.



O Διονύσης Μαρίνος γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας. Τα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα δημιουργικής γραφής. Υπήρξε μέλος της ομάδας εργασίας για τη δημιουργία του δανειστικού τμήματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης και επί τρία χρόνια ήταν μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων (μεταφρασμένη λογοτεχνία).