Μουσικο-θεατρικό Αναλόγιο

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Σμύρνη

(Από τα χώματα της Μικράς Ασίας στα μονοπάτια της προσφυγιάς) 

Πολυχώρος «Εκσταν»

Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 20:00


Η Τέχνη της Πεζογραφίας, της Ποίησης, της Μουσικής και της Υποκριτικής ανταμώνουν, εμπνέονται από τα αρώματα των αλησμόνητων Πατρίδων της Ανατολής και γεφυρώνουν το παρελθόν με το παρόν του πολιτισμού.

Η παράσταση «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Σμύρνη» είναι ένα σεμνό αφιέρωμα στους απλούς ανθρώπους που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεφύγουν από τη δίνη του πολέμου, να σώσουν τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους, να σταθούν πάλι στα πόδια τους και να στήσουν μια καινούργια ζωή σε τόπο ξένο, κρατώντας άσβηστη τη φλόγα της μνήμης.

Το χρονικό της απώλειας της γης της Μικρασίας, του φόρου αίματος, της φυγής και του ξεριζωμού του Ελληνισμού από τα πατρογονικά χώματα, το οδυνηρό ταξίδι στα μονοπάτια της προσφυγιάς είναι η πηγή έμπνευσης των κειμένων και των ποιημάτων που γράφουν ο Δημήτρης Φιλελές και η Τέσυ Μπάιλα.

Την κραυγή αγωνίας των ανθρώπων, τη μάχη για τη σωτηρία και την αναζήτηση της ελπίδας μέσα από τα χαλάσματα ζωντανεύει με τη συγκινητική σκηνική της παρουσία η Ντομένικα Ρέγκου.

Οι καημοί και τα βάσανα που γίνονται στο στόμα τραγούδι για να κρατηθεί η καρδιά όρθια αναδύονται μέσα από τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και τη συγκλονιστική ερμηνεία της Άννας Καρλαύτη.

Ο Γιώργος Γάτσιος επιμελείται ενδυματολογικά την παράσταση.


Μουσικο-θεατρικό Αναλόγιο

Δραματοποίηση : Ντομένικα Ρέγκου
Μουσική σύνθεση – Πιάνο – Τραγούδι : Άννα Καρλαύτη
Κείμενα – ποιήματα : Δημήτρης Φιλελές – Τέσυ Μπάιλα
Ενδυματολογική επιμέλεια : Γιώργος Γάτσιος
Διάρκεια : 1 ώρα 45’ λεπτά
Έναρξη : 20:00

Είσοδος : 8 €

Εκσταν πολυχώρος :
Καυταντζόγλου 5, Αθήνα
Τηλ. κρατήσεων : 213 0210339 – 6976430650


ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΝΤΟΜΕΝΙΚΑ ΡΕΓΚΟΥ

 ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ (ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ): ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ &  ΠΑΛΚΟΣΕΝΙΚΟ (Σχολή Χρίστου Τσάγκα)

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Κ. Κλάββα): Τραγούδι

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΤΣΗ : Σεμινάριο Τηλεπαρουσίασης – Εκφώνησης

MUSICAL : Με τον Αλέξη Πρίφτη και την Τάνια Χάϊδα (τραγούδι – χορός)

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά.

ΘΕΑΤΡΟ: “ΕΤΣΙ ΕΙΝ΄Η ΖΩΗ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ” ,“ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ” (παρλάτες σε κείμενο δικό μου. Στο πιάνο και το τραγούδι η ΑΝΝΑ ΚΑΡΛΑΥΤΗ “ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ” σκηνοθεσία Γιώργος Ρούφας _ παραγωγή ΠΡΑΞΙΣ

  • «ΕΝΑ ΓΕΛΙΟ Η ΖΩΗ» κείμενο –σκηνοθεσία: Ζαν Πωλ Ντενιζόν
  • «ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ» της Λείας Βιτάλη
  • ΛΙΠΕΣΑΝΟΡΕΣ του Δημ. Βαρβαρήγου, σκηνοθεσία Κατερίνα Μαντέλη.
  • “LA COMMUNE GRECQUE” Φεστιβάλ Αθηνών Σκηνοθεσία: Σάκης Παπακωνσταντΐνου – Δραματουργική επεξεργασία: Λουΐζα Αρκουμανέα
  • ΑΝΤΙΓΟΝΕΣ”,Σκηνοθεσία: Λάμπρος Τσάγκας, Μαρία Φραγκή
  • ”CREVE COEUR” του Τένεσσυ Ουίλιαμς Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιώργος Βούρος
  • «ΟΤΑΝ Ο ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΙΩΝ» του Γιάννη Σολδάτου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλϊδης
  • «ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη – Σκηνοθεσία: Λάμπρος Τσάγκας
  • «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη, Σκηνοθεσία: Χρίστος Τσάγκας, Χορογραφίες: Κυριάκος Κοσμίδης
  • «OΒΙΟΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» του Στέφαν Τσάνεφ (κλασσικό και μαύρο θέατρο) Σκηνοθεσία:  Ισίδωρος Σιδέρης,  Μετάφραση – Μουσική: Γιούρι Στούπελ
  • «Ο ΓΚΙΟΥΛΙΒΕΡ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΩΝ» (Μαύρο Θέατρο) Διασκευή – Μουσική: Γιούρι Στούπελ,  Σκηνοθεσία: Λάμπρος Τσάγκας
  • «ΜΙΣΟ … ΜΗΛΟ» Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαντέλη
  • «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» Αλ. Παπαδιαμάντη, Μουσική: Γιάννης Πισιμϊσης – Χορογραφίες: Σέβη Δημητριάδου
  • «Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ», Φρ. Γκ. Λόρκα, Σκηνοθεσία: Χρίστος Τσάγκας
  • «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» Αισχύλου, Σκηνοθεσία: Λάκης Καραλής

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ:

  • Fugitive Pieces” (Συντρίμμια Ψυχής) Ταινία Ελληνο-καναδικής παραγωγής – Σκηνοθεσία: Jeremy Podesua.
  • «Το γαλάζιο πουκάμισο» Ταινία μικρού μήκους, Σενάριο – Σκηνοθεσία: ΝίκοςΤζερμιαδιανός.

Συμμετοχές: Φεστιβάλ Δράμας – Μαρόκο – Κροατίας

  • «Η ψυχή στο στόμα» Ταινία, Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
  • «Ύστατη Προσπάθεια» Ταινία μικρού μήκους, Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε., t-shOrt Moovies – FASMA Ε.Π.Ε., Σκηνοθεσία-Σενάριο: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης

ΟΠΕΡΑ: συμμετοχή σε όπερες στην ΕΛΣ, στο Μέγαρο Μουσικής, στη βασιλική όπερα Βερσαλλιών, στο Βιζμπάντεν και στο πρώτο φεστιβάλ μπαρόκ στο Μπάϊρόιτ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

MEGA «ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ», Σκηνοθεσία: Α. Αγγελόπουλος
ALPHA «ΖΩΗ ΞΑΝΑ» ,Σκηνοθεσία: Θανάσης Αντωνίου
ALPHA «ΑΝ Μ’ ΑΓΑΠΑΣ» , Σκηνοθεσία: Β. Καρφής- Π. Αλεξόπουλος
MEGA «ΙΧΝΗ», Σκηνοθεσία: Β. Τσελεμέγκος
MEGA «ΓΟΡΓΟΝΕΣ», Σήριαλ, Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος
ALPHA «ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΜΠΕΚΑΣ», Σκηνοθεσία: Γρ. Καραντινάκης
Από τις αστυνομικές ιστορίες του Γιάννη Μαρή.
MEGA «SAFE SEX», Σκηνοθεσία: Μιχάλη Ρέππα
MEGA «ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ» Σκηνοθεσία: Γρ. Πετρινιώτης «Η μοντέρνα πεθερά»
MEGA «ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ» Σκηνοθεσία: Γρ. Πετρινιώτης «Η αλανιάρα πεθερά»
ΕΤΙ «ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ» –Ντοκιμαντέρ,  Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζερβουλάκος
ΕΤΙ «Ο ΕΠ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ», Παιδικό Σήριαλ, Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαντέλη
ΕΤΙ «ΣΑΝ ΑΔΕΡΦΕΣ», Σήριαλ, Σκηνοθεσία: Ν. Κουτελιδάκης
ΕΤΙ «ΣΚΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ», Σήριαλ, Σκηνοθεσία: Μάριος Ρετσίλας

METAΓΛΩΤΤΙΣΕΙΣ: 

STUDIO ACOUSTIC: (α) Τραγούδια κινουμένων σχεδίων σε συνεργασία με τον Πάνο Τσαπάρα
(β) Σπικάζ σε ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζερβουλάκου
STUDIO MATRIX: Σπικάζ σε ντοκιμαντέρ βίων αγίων σε συνεργασία με τον Πάρι Κατσίβελο

MOYΣΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

 Παρλάτα “ΕΤΣΙ ΕΙΝ’ Η ΖΩΗ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ”με γνωστά τραγούδια και κείμενο γραμμένο από εμένα.

  • «ΣΤΗΝ ΑΠΛΩΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» , «ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ», «ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ» και «ΦΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ» σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Βερύκιου, τραγούδι σε 9 γλώσσες.
  • Συνεργασία με ξενοδοχεία: GR. BRETAGNE, CARAVEL(Αθήνα) APOLLON DIVANI και  MYTHOS RESTAURANT (Αθήνα –Καβούρι), KASSAVETIS CENTER (Κρήτη), HOLIDAYS IN EVIA και PALMARIVA (Εύβοια) κ.α.
  • Μουσικά αφιερώματα σε θεατρικούς  χώρους και πολυχώρους,  όπως: «ΔΙΠΥΛΟΝ (ΜΕΘΥΣΜΕΝΑΚΙ)», «ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΒΕΙΟ» , «ΛΥΧΝΟΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» «ΕΚΣΤΑΝ» κ.α.
  • Μουσικές βραδιές σε pianorestaurant,  bistrot και πολλούς διαφορετικούς χώρους όπως: «TOP STADIOUM», «ΦΕΙΔΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» (Χανιά), «ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΑΥΛΟΣ» κ.α.
  • Συνεργασίες με: Τίτο Καλλίρη και Έρρικα Μπρόγιερ, Λίνο Κόκοτο, Zακ Μεναχέμ, συγκρότημα IDOLS και πολλούς διαφορετικούς μουσικούς.

ΑΝΝΑ ΚΑΡΛΑΥΤΗ


Η Αννα Καρλαύτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Άρχισε μαθήματα κλασσικού πιάνου σε πολύ μικρή ηλικία με την Εύα Αναστασιάδου-Στάνγκε.

Αργότερα φοίτησε στο Εθνικό Ωδείο Μανόλης Καλομοίρης απ’ όπου πήρε το Πτυχίο (Άριστα Παμψηφεί με Διάκριση) και το Δίπλωμα πιάνου (Άριστα Παμψηφεί), τάξη Ιγκόρ Ταρασάνσκι.

Το 2005 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα με τις σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο παρακολούθησε πολλά σεμινάρια πιάνου (Κονσταντίν & Τζούλια Γκάνεφ, Ίντα Μαργαρίτη), Αναγεννησιακής και Μπαρόκ Μουσικής (Νίκος Παναγιωτίδης), Μουσικής Παιδαγωγικής (Orff, Kodaly, Dalcrose) κλπ.

Έχει πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία καθώς έχει διδάξει τόσο ιδιωτικά (ιδιαίτερα μαθήματα, ωδειακή εκπαίδευση) όσο και στη δημόσια εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια).

Ως πιανίστα και ερμηνεύτρια έχει υπάρξει μέλος του μουσικού σχήματος  του Βασίλη Παπακωνσταντίνου (συναυλίες σε όλη την  Ελλάδα , Κύπρο και περιοδεία σε Γερμανία Αμερική και Καναδά), και έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες του Σταμάτη Σπανουδάκη ανά την Ελλάδα.

Είναι η βασική ερμηνεύτρια του συγκροτήματος Motivo4, με τους οποίους έχει ηχογραφήσει και κυκλοφορήσει τα άλμπουμ:

➢ Στη Σκιά της Σελήνης – 2000, Fm Records

➢ Αν Δεις να ακροβατώ – 2002, Fm Records

➢ Το Κλειδί – 2010, Καθρέφτης


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΕΛΕΣ

Ο Δημήτρης Φιλελές γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες και Παιδαγωγικά. Υπηρέτησε επί 35 χρόνια ως δάσκαλος στη δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ασχολείται με την ποίηση, την πεζογραφία, το βιβλίο για παιδιά, την αρθρογραφία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και του PEN Greece.

 Εργογραφία

Προσωπικές ποιητικές συλλογές (έντυπες) : Ομηρία – 1922 μ.Χ. (2022), Αντι…σώματα (2020), Θρ…ίαμβοι και Απώλειες (2018),   Μυθ…ιστόρημα (2017)

Ανθολογίες διηγημάτων (έντυπες) : Από τη γη της Μικρασίας στα μονοπάτια της προσφυγιάς (2022), Διηγήματα του Δωδεκαημέρου (2021), Ιστορικά Αφηγήματα του 1821 (2021), Ανθολογία Πασχαλινού Διηγήματος (2021)

Προσωπικά ψηφιακά έργα – ελεύθερα στο διαδίκτυο : Παιδική Θεατρική Σκηνή (2013), Ο Καραγκιόζης δήμαρχος (2013), Της Γλώσσας τα καμώματα (2013)

Συμμετοχή σε έντυπα συλλογικά έργα: Συνομιλώντας με τον εαυτό μου (Δρόμων 2021), Με το βλέμμα των παιδιών, Ημερολόγιο Ποίησης 2021 (Άπαρσις), Συνομιλώντας με τον Arthur Rimbaud (Όστρια 2020), Ποιητικές Συμπλεύσεις 3 – Ρευστά Όρια (Εντύποις 2019), Τα ποιήματα του 2017 (Κοινωνία των δεκάτων 2018), Συνομιλώντας με τον Κ. Π. Καβάφη (Όστρια 2018), Χρώματα Ψυχής (Όστρια 2018), . Ανθολογία Σύγχρονης Ερωτικής Ποίησης – Τόμος Β’ (Κύμα 2017), Ποιητικό Ημερολόγιο 2019, 2020, 2021, 2022 (Ιωλκός), Νέα Φιλολογική Πρωτοχρονιά 2020, 2021, 2022.

Μελοποιήσεις ποιημάτων – Μουσικές συνεργασίες

Τρεις θεματικοί κύκλοι ποιημάτων του έχουν μελοποιηθεί και ερμηνευτεί από τον Φίλιππο Πλακιά : 1. Του Κωνσταντή : Η ιστορία μας υπόσχεσης, μιας κατάρας και μιας επιστροφής, 2. Θρύλοι της Άλωσης της Πόλης, 3. Όταν το ΄21 αφηγείται : Μύθοι, θρύλοι και άγνωστες ιστορίες του Θόδωρου Κολοκοτρώνη στο δρόμο της λευτεριάς, στα πλαίσια της συνεργασίας με τον αφηγητή λαϊκών ιστοριών Δημήτρη Προύσαλη.

Τα έργα έχουν παρουσιαστεί σε χώρους Τέχνης και Πολιτισμού, όπως το Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, η Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, το Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, το 6ο Φεστιβάλ Αφήγησης του Δήμου Αθηναίων και το 9ο και το 11ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου.

Σε συνεργασία με τους ίδιους δημιουργούς, ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί και έχουν ενταχθεί σε αφηγήσεις παραμυθιών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες υπό την αιγίδα του Εθνικού Θεάτρου από το 2015 μέχρι και το 2019.

Ποιήματά του από το έργο «Ομηρία – 1922 μ.Χ.» έχουν μελοποιηθεί και ερμηνευτεί από την Άννα Καρλαύτη και έχουν ενσωματωθεί στην παράσταση «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Σμύρνη (Από τα χώματα της Μικράς Ασίας στα μονοπάτια της προσφυγιάς)».

Άλλα ποιήματά του έχουν επίσης μελοποιηθεί από τους μουσικούς Νίκο Βρεττό, Αρετή Κοκκίνου και Βαγγέλη Ντίκο.

Αρθρογραφία

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά πανελλήνιας και τοπικής κυκλοφορίας : «Εμπρός» (Μυτιλήνη), «Χανιώτικη Ελευθεροτυπία» (Κρήτη), «Γεωτρόπιο» της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», «Attica Press» και «Η Πόλη Ζει».

Φωτογραφία

Σε συνεργασία με Δήμους και άλλους Φορείς Πολιτισμού έχει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας.

Προσωπικά Φωτογραφικά Λευκώματα : 60 Μορφές στο Φως (Real Press, 2009), Ancient Greece – Sculptural Masterpieces (Apple Store 2012)

Σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων για παιδιά

Στα πλαίσια των παιδαγωγικών δραστηριοτήτων του έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις  με συμμετοχή σε Δημοτικά Φεστιβάλ.

Παρουσία στα social media

Στο προσωπικό του ιστολόγιο dimitrisfileles.blogspot.com δημοσιεύει ποιήματα και πεζά κείμενα, διαβάζει ποιήματα σημαντικών Ελλήνων ποιητών και μεταγραμμένα από τον ίδιο διηγήματα κλασικής ελληνικής λογοτεχνίας.

Είναι δημιουργός και διαχειριστής της ομάδας ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ στο facebook,με στόχο τη διάδοση της ελληνικής ποίησης και της κλασικής ελληνικής πεζογραφίας και τη συμβολή στην  άρση του αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τη λογοτεχνική δημιουργία.


ΤΕΣΥ ΜΠΑΪΛΑ

Η Τέσυ Μπάιλα είναι Ελληνίδα συγγραφέας. Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού και Μετάφραση Λογοτεχνίας. Εμφανίστηκε στην ελληνική Λογοτεχνία το 2009. Έχει συνεργαστεί με διαδικτυακά περιοδικά ως αρθρογράφος και βιβλιοκριτικός. Από το 2011 είναι συντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα, ένα περιοδικό για την τέχνη και τον πολιτισμό, που κυκλοφορεί δύο φορές τον χρόνο.

Από το 2017 είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού Literature.gr. Κείμενά της έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στην εφημερίδα Η Καθημερινή της Κυριακής. Παράλληλα συνεργάζεται ως μεταφράστρια με έγκριτους εκδοτικούς οίκους. Κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει διηγήματά της ενώ κάποια από αυτά έχουν μεταφραστεί και δημοσιευθεί στον  βουλγαρικό τύπο. Εκτός όμως από τη γραφή ασχολείται με τη φωτογραφία, μια τέχνη που τη θεωρεί εξαιρετικά δημιουργική και έναν άλλο τρόπο για να καταγράψει στο λευκό χαρτί ό,τι τη συγκινεί και την ενδιαφέρει. Η αγάπη της αυτή την οδήγησε στο Πανεπιστήμιο Gakugei, της Ιαπωνίας, το 2005, για την πρώτη της ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η Ελλάδα στο φως του Οδυσσέα Ελύτη», έκθεση η οποία παρουσιάστηκε λίγα χρόνια μετά στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή και στις δύο χώρες. Είναι ιδρυτικό μέλος και διατελεί Γενική Γραμματέας του Σωματείου Λογοτεχνών και Φίλων της Λογοτεχνίας PEN Greece που αποτελεί το επίσημο ελληνικό παράρτημα του PEN International.

Έχει γράψει έως τώρα επτά μυθιστορήματα ιστορικοκοινωνικού κυρίως περιεχομένου: Το πορτρέτο της σιωπής, Το παραμύθι της βροχής, και Το μυστικό ήταν η ζάχαρη, Ουίσκι μπλε, Άγριες θάλασσες, Τις νύχτες έπαιζε με τις σκιές που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και το υπό έκδοση Λέγε με Ισμαήλ που επίσης θα κυκλοφορήσει από τον ίδιο εκδοτικό οίκο.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΤΣΙΟΣ

Ο Γιώργος Γάτσιος, ενδυματολόγος της παράστασης, είναι μία πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Ναυπλίου και την εκμάθηση δύο ξένων γλωσσών (αγγλικά και γαλλικά), ακολούθησε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών σπουδών και δραστηριοτήτων.

 

Σπουδές

◆ Απόφοιτος ΑΚΤΟ (διακόσμηση & γραφιστική)

◆ Απόφοιτος του θεατρικού εργαστηρίου ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

◆ Απόφοιτος Δραματικής Σχολής ΠΑΛΚΟΣΕΝΙΚΟ

Θέατρο

◆ «Τα Μαγικά Χριστούγεννα των Παραμυθιών» του Δ. Αδάμη, σκηνοθεσία Δ. Αδάμης (2005-2006)

◆ «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Γουάιλντ, διασκευή Τ. Χρυσούλης, σκηνοθεσία Μ. Παπανέστωρος (2005)

◆ «Το Δώρο της Παπλωματούς» του Τζεφ Μπιρμπό, διασκευή – σκηνοθεσία Τ. Χρυσούλης (2004-2005)

◆ «Η Χιονάτη και οι Επτά… Ψηλοί Νάνοι», διασκευή – σκηνοθεσία Κ. Ρουγγέρη (2003-2004)

◆ «Μισό Μήλο» της Κ. Μαντέλη, σκηνοθεσία Κ. Μαντέλη (2001-2002)

◆ Μέλος της μουσικοθεατρικής ομάδας ΠΑΛΜΙΚΕΣ ΚΡΟΥΣΕΙΣ (2001-2002)

◆ «Το Λουτρό» της Α. Παπαγεωργίου, σκηνοθεσία Α. Παπαγεωργίου (2000)

◆ «Γουέικφηλντ» του Ν. Γουέιθιλντ, σκηνοθεσία Α. Παπαγεωργίου (1999)

◆ «Η Πριγκίπισσα του Λαού», σκηνοθεσία Λ. Λοϊζίδη (1998-1999)

◆ Συμμετοχή σε υπαίθρια θεατρικά δρώμενα στα πλαίσια των εγκαινίων της Έκθεσης Ελληνικού Κινηματογράφου (1998)

◆ «Κρίμα που είναι πόρνη» του Τζον Φορντ, σκηνοθεσία Ζ. Ρόχα (1996)

Κινηματογράφος

(μικρού μήκους)

◆ «Το φιλί», σκηνοθεσία Τ. Μπίτσικα (1998)

(μεγάλου μήκους)

◆ «Πίσω πόρτα», σκηνοθεσία Γ. Τσεμπερόπουλου (2000)

◆ «Όμηρος», σκηνοθεσία Κ. Γιάνναρη (2005)

Τηλεόραση

◆ «Επτά Θανάσιμες Πεθερές – Η μοντέρνα πεθερά», σκηνοθεσία Γρ. Πετρινιώτης (2004)

◆ «Ο Επ και η Παρέα του», παιδικό σίριαλ, σκηνοθεσία Κ. Μαντέλη (ΕΤ1 – 1999)

◆ «Παράνομος Νεανικός Τύπος της Κατοχής», ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία Γ. Ζερβουλάκου (ΕΤ1 – 1999)

◆ «Σαν Αδελφές», σίριαλ, σκηνοθεσία Ν. Κουτελιδάκη (ΕΤ1 – 1999)

Ραδιόφωνο

◆ Εκφώνηση εκπομπής – 106,3 Ναύπλιο (1994-1996)

Χορός

◆ Σεμινάριο Χοροδράματος με την Ντροίνα Καλεθριανού (1996)

◆ Συμμετοχή στην παράσταση χορού «Χελώνα», χορογραφία Ν. Καλεθριανού (1996)

◆ Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού και έκφρασης με την Α. Mayoletti (1997)

◆ Σεμινάριο χορογραφίας με τη χορογράφο Μ. Τσουβαλά (1998)

Και μερικές ακόμα σπουδές…

◆ Σεμινάριο σκηνογραφίας με την Μ. Πανάγου (1996)

◆ Σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού με την Κ. Καββαθά (1996)

◆ Μαθήματα κρουστών με τον Α. Διαμαντή (2001)