Μονοπάτι ζωής – Ελισσάβετ Αγγελάκη


Μονοπάτι ζωής

Τι κι αν υποστηρίζεις τη ζωή με την αλήθεια σου;

Ο κάματός σου αέναος!

Οι άνθρωποι κουβαλώντας τα δάφνινα του εγωϊσμού δοξασμένα στεφάνια τους επ’ ώμου διστάζουν ν’  αποχωριστούν τα προσωπεία απ’ την πολλή θωπεία που ‘χει στο είναι τους την εποπτεία.

Κυλά ο χρόνος διατρανώνεται ο φόβος στην ψυχή γαντζώνεται και πως ν’ απαλλαγείς; Σκληράδα έχει η κάθε μέρα ένας πρόλογος κυρίως θέμα κι επίλογος με κοινή συνιστώσα τη χαμένη ικμάδα. Σε  καιρούς νεότητας κι αγνότητας ολισθαίνει το καλό, υπερτερεί το φοβικό καταφέρνει πλήγμα στο θυμικό.

Μην θλίβεσαι η αδερφοσύνη όση βιώθηκε  σε προσάναμμα καρδιάς μετουσιώθηκε. Κυττάζει ο νόστος τα δάκρυα που  απλώθηκαν, υποχωρεί και στην στοργή παραχωρεί δικαίωμα ύπαρξης.

Να ‘χουν οι μέρες ζωής βήματα τρίγματα,  ψηλά φτασίματα, μεστά, γαλάζια ευλογημένα λεύτερα χρόνια συντροφεμένα.

Σώπαινε αντίκρυ σου στέκεται η χαρά ντυμένη στ’ αξόδευτα λευκά.

Ελισσάβετ Αγγελάκη

Ελισσάβετ Αγγελάκη (Ηθοποιός – Yποκριτική τέχνη στο Εθνικό Θέατρο)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο, στη συνέχεια παρακολούθησε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα οργάνωσης & διοίκησης επιχειρήσεων, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού εφαρμοσμένης ψυχολογίας και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Επί σειρά ετών έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, franchise sales, και ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων τουριστικής ανάπτυξης. ‘Εχει υπάρξει συμβασιούχος των ΕΛΤΑ.

Οι εμπειρίες της ευρύτερα στο κοινωνικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας έχουν αναπτύξει την ικανότητά της να αντιμετωπίζει με επιτυχία υποχρεώσεις, κάτω από πιεστικές συνθήκες και αυστηρά χρονοδιαγράμματα στοχεύοντας στο αρτιότερο αποτέλεσμα. Παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής έκφρασης αυτοσχεδιασμού στο Εθνικό Θέατρο.

Είναι μέλος του Διεθνούς Πολιτιστικού Συλλόγου Ορίζων (HORIZON) της Λέσχης Ανάγνωσης, του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Αγίας Βαρβάρας “Ιάκωβος Καμπανέλλης”,(επί μία δεκαετία), μέλος της Ένωσης Κρητών “Η Μεγαλόνησος” και του Πολιτιστικού συλλόγου Ηπειρωτών “Απειρωτάν”.