«Οδύσσεια μιας Ελλάδας άλληςΚαπράγια»
ΠΟΙΗΜΑΤΑ (Α’-Ω’) του Βασίλη Κ. Παππά


* * * * * * * * * * * *


«Οδύσσεια μιας Ελλάδας άλλης» ΠΟΙΗΜΑΤΑ (Α’-Ω’)  του Βασίλη Κ. Παππά

Ο Βασίλης Κ. Παππάς είναι πτυχιούχος νομικών και φιλολογικών Επιστήμων. Εργάζεται και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Είναι εκδότης και συγγραφέας του ποιητικού έργου «Οδύσσεια μιας Ελλάδας άλλης». Το έργο είναι πολυδιάστατο κι αποτελείται από 24 τόμους (προς τιμήν των 24 ελληνικών γραμμάτων και των 24 ραψωδιών του Ομήρου).  Κάθε τόμος περιέχει 300 ποιήματα (προς τιμήν των 300 Σπαρτιατών μαχητών και υπερασπιστών  των Θερμοπυλών).
Το έργο απαρτίζεται  από 7.200 ποιήματα  και ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα , με τη μάχη των Θερμοπυλών, σταθμεύει ποιητικά στο Βυζάντιο, εξυμνεί τον ένδοξο αγώνα του 1821 , εγκωμιάζει το έπος του 1940 για να φτάσει στις μέρες μας. Αφιερώνεται στην πατρίδα, στην ορθόδοξη πίστη,  στη ζωή, στον έρωτα και  σε άλλα  κοινωνικά δρώμενα. Είναι γραμμένο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Το εν λόγω έργο εκδόθηκε από τον  Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη και τις εκδόσεις Παππάς. Ξεκίνησε να γράφεται στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους 2020.  Η δημιουργία, η συγκέντρωση του υλικού, η επιμέλεια , η σύνταξη και η έκδοση  του έργου «Οδύσσεια μιας Ελλάδας άλλης» διήρκησε  περίπου σαράντα χρόνια. Ωστόσο το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ….


Είπαν άλλοι για το έργο…

Χρειάζεται γνώση, κόπος και χρόνος για να διαθρέψεις την ποίηση και ευαισθησία για να διαλέξεις τα ποιήματα που νομίζεις ότι πρέπει να διασωθούν. Και ταυτόχρονα είναι ένα πολύτιμο όργανο που βοηθάει τον αναγνώστη να επικοινωνεί με την ποίηση.
Τίτος Πατρίκιος, ποιητής

Αφιερωμένο στη ” σκιά του Ομήρου”, το ιδιαίτερο, πολύστροφο ποιητικό δημιούργημα του εξαίρετου ποιητή Β.Π., οραματίζεται και συνομιλεί με τον προαιώνιο Όμηρο, αλλά και με τον διαχρονικό Έλληνα Άνθρωπο. Μια αρχοντοπρεπής ποιητική παρουσία, πρωτότυπη που θεάται τα μάτια της ψυχής του ανθρώπου. Η  “άλλη Ελλάδα”, όντως, μιας εσώτερης Οδύσσειας, ένα έργο, εν τέλει, μυσταγωγικά οργανωμένο και δεμένο σε καθαρά στοιχεία αληθινής ποιητικής συλλήψεως, μια εσώβαθη υπηρεσία της αγωνιστικής έκφρασης στο χώρο και στο χρόνο της Ανθρωπιστικής Ελληνικής Ιδέας.
Βασίλης Γεωργιάδης, Ιστορικός – Λογοτέχνης

Παραφράζοντας τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο θα έλεγα ότι η ποίηση του Βασίλη Παππά είναι μια ανθρώπινη καρδιά φορτωμένη την Ελλάδα όλη.
Σοφία Μωραΐτη, διδάκτωρ Φιλοσοφικής

Το μέγεθος του έργου του πολυγραφότατου  Βασίλη Κ. Παππά περικλείεται ολάκερο σε εικοσιτέσσερις αξιοθαύμαστους τόμους-ιστορικούς σταθμούς με τον ιδιαίτερα πρωτότυπο τίτλο «Οδύσσεια μιας Ελλάδας άλλης». Ως σύγχρονος Οδυσσέας μας ταξιδεύει στον χρόνο με την ποιητική του γραφίδα .
Ένα ταξίδι σε κάθε πόλη της Ελλάδας ως την κοιτίδα  του απόδημου ελληνισμού.
Βασιλική Καρατάσιου – Τσιώλη, φιλόλογος, λογοτέχνης, γενική γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (Ε. ΛΟ. ΣΥ. Λ).

Ο Βασίλης Παππάς με την ποίησή του και τις έμμεσες αναφορές του στα στοιχεία και στα σύμβολα του μεγαλείου της ελληνικής πατρικής γης, της φύσης, στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, το Βυζάντιο, την Ανατολή και τη Δύση, γίνεται ένας σύγχρονος φιλόσοφος που συνδιαλέγεται με το ιστορικό παρελθόν και το παρόν και οιωνίζεται ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Σοφία Σκλείδα, ποιήτρια, συγγραφέας, ΜΑ, PhD, Υποψήφια Μεταδιδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Βασίλης Παππάς είναι ποιητής του σπαραγμού και της πνευματικής εγρήγορσης. Απίστευτη φαντασία μιας μεγάλης προσωπικότητας.
Γιάννης Πλαχούρης, ποιητής, δημοσιογράφος.

Ο Βασίλης Παππάς είναι μια γνήσια και αξιόπιστη λυρική φωνή των σημερινών νεοελληνικών γραμμάτων!
 Γιάννης Ανδρικόπουλος

Η ποίηση του Βασίλη Παππά αποπνέει Ελλάδα, με έναν τρόπο θα έλεγε κανείς άκρως αισθησιακό, σαγηνευτικό.
Παναγιώτα Μπλέτα, συγγραφέας, διανοήτρια.

 – Όμορφη ποίηση, περιεκτική στη λιτότητά της. Εμπεριέχει βιώματα ποικιλόμορφα, από το ατομικό στο συλλογικό και τανάπαλιν, από το σύνολο στο άτομο.
– Πρωτότυπη ποίηση που μιλάει κατευθείαν στο συνειδητό, χωρίς να περιέρχεται τις δαιδαλώδεις και θολές διαδρομές, που συχνά συναντούμε στους σύγχρονους στίχους.
Νέλλα Συναδινού.

 Αφήνει τη σφραγίδα του επάξια στους κατοπινούς οδοιπόρους της ποίησης. Το πολυδιάστατο έργο του  “Οδύσσεια μιας Ελλάδας άλλης” κοινωνεί με Θεία μυστήρια. Και μόνο ο τίτλος του έργου καθηλώνει κι ερεθίζει κάθε πνεύμα βαθυστόχαστο να ενσκήψει πάνω σ’ αυτή τη σύγχρονη φωνή και ν’ αποδώσει τα ” Μέγιστα” για τη γραφίδα του. Μοσχοβολεί Ελληνική ψυχή, Πατρίδα, Ιδέες, Ιδανικά, Αντρειοσύνη. Μια σπουδαία, ξέχωρη προσωπικότητα με πολλές ευαισθησίες. Αλληγορικός, λιτός, αφαιρετικός, περιεκτικός, πρωτότυπος, νοηματικός.
Μοιρολόι κι αισιοδοξία διακατέχουν πλέρια το σύγχρονο τούτο Έλληνα. Ο ποιητής αυτός αναφέρεται στον  Αρχαιοελληνικό πολιτισμό και βάζει σ’ εγρήγορση τον αναγνώστη ν’ αφυπνιστεί για το μέλλον. Επικεντρώνει την προσοχή μας στην αναγκαιότητα για μια ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στις Αξίες και τα ” Μέγεθος” έχοντα. Κρατεί Θερμοπύλες και γίνεται πρότυπο Αρετής και Γενναιότητας!
Γεωργία Αγγελοπούλου-Μαλλούσα


Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, επικοινωνήστε με τον  Βασίλη Κ. Παππά  στο τηλ.  6933 157815 , 694 6717317,      [email protected]    pappasvasilis7.wixsite.com/blog  , Wikipedia, Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη, εκδόσεις Παππάς, Διεύθυνση::  Αγίου Κωνσταντίνου 6 , Ισόγειο, 104 31, Ομόνοια, Αθήνα.


Στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Λιβάνη

Θέμα:  Ποίηση
Έτος Έκδοσης: 2020

Οδύσσεια μιας Ελλάδας άλλης – Ποιήματα Ά | Παππάς Βασίλης Κ.