Πλήγιασμα Αγίασμα

Οι πληγές είναι κατατρεγμένες ζωές, σφύζουν από τραύματα μες στα υπαρξιακά θραύσματα.

Θυμοί αγκομαχητά, θεοί ποδοβολητά, λυτοί όλοι οι κακοί πολεμούν την ανθρώπινη φύση ανηλεώς!

Οι αντοχές πιάστηκαν χέρι χέρι με τις προσμονές και χάθηκαν στις άγιες μονές, μήπως βρουν κατάλυμα ν’ απαγκιάσουν, ξέμειναν πίσω οι ζωές παραπονεμένα στερημένες από γλυκολογα, ολόστοργα, κανακέματα μεγαλόδωρα.

Δακρύζουν τα μάτια των Μανάδων, δαγκώνουν τα χείλη μα κυττάζουν να διαφυλάξουν από ξεσπάσματα αλλότρια τα παιδιά κι ας καραδοκούν ματώματα.

Φτερά αγγέλων βρέθηκαν κοντά τους θαρρείς και τα ουράνια σώματα αφέθηκαν με βούληση δική τους να προσφέρουν τ’ αναγκαία θαύματα.

Αγάπη δε λογίζεται χωρίς βάσανα καρδούλα μου.

Πήγαινε τώρα να φέρεις τον λαμπρό Έρωτα, να πάρουμε βαθιά αναπνοή ως το λυκαυγές να γεννηθεί ζωή.

Τι Ευτοκία μας έλαχε!

Ελισσάβετ Αγγελάκη

Ελισσάβετ Αγγελάκη (Ηθοποιός – Yποκριτική τέχνη στο Εθνικό Θέατρο)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο, στη συνέχεια παρακολούθησε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα οργάνωσης & διοίκησης επιχειρήσεων, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού εφαρμοσμένης ψυχολογίας και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Επί σειρά ετών έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, franchise sales, και ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων τουριστικής ανάπτυξης. ‘Εχει υπάρξει συμβασιούχος των ΕΛΤΑ.

Οι εμπειρίες της ευρύτερα στο κοινωνικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας έχουν αναπτύξει την ικανότητά της να αντιμετωπίζει με επιτυχία υποχρεώσεις, κάτω από πιεστικές συνθήκες και αυστηρά χρονοδιαγράμματα στοχεύοντας στο αρτιότερο αποτέλεσμα. Παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής έκφρασης αυτοσχεδιασμού στο Εθνικό Θέατρο.

Είναι μέλος του Διεθνούς Πολιτιστικού Συλλόγου Ορίζων (HORIZON) της Λέσχης Ανάγνωσης, του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Αγίας Βαρβάρας “Ιάκωβος Καμπανέλλης”,(επί μία δεκαετία), μέλος της Ένωσης Κρητών “Η Μεγαλόνησος” και του Πολιτιστικού συλλόγου Ηπειρωτών “Απειρωτάν”.