«Πρελούδια» για το «Crete for Life-Η Κρήτη δίνει ζωή»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η βιβλιοπαρουσίαση της δίγλωσσης ποιητικής έκδοσης «Πρελούδια» του Γιώργου Λουτσέτη, σε μετάφραση της Ιφιγένειας Φόστερ-Στεφάνου και εξώφυλλα από την Μαρία Σπανουδάκη, την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 στην Συνεδριακή αίθουσα του Κέντρου Πολιτιστικής & Κοινωνικής Μέριμνας της Ι. Μ. Ιεραπύτνης & Σητείας, στην Ιεράπετρα στο πλαίσιο του 4ου Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας

Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση «Crete for Life – Η Κρήτη δίνει ζωή» σε συνεργασία με το “Nest Studio & Productions”, ήταν η έμπρακτη οικονομική στήριξη στην οργάνωση -με την παραχώρηση όλων των εσόδων από τις πωλήσεις των βιβλίων της βραδιάς- το έργο της οποίας  είναι εστιασμένο σε παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις, όπως η φτώχεια, ο πόλεμος, η βία και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες. 

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν η Olimpia Theodoli, ιδρύτρια της οργάνωσης «Crete for Life – Η Κρήτη δίνει ζωή», η οποία παρουσίασε το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης και ο Μανώλης Πετάσης (Υπεύθυνος του 4ου Θερινού Σχολείου ελληνικής γλώσσας), ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση.
Η Ευμορφία Καλύβα (Ποιήτρια – Εμπνεύστρια του ιστότοπου e-musa.gr) ως κεντρική ομιλήτρια, παρουσίασε τον συνθέτη-ποιητή Γιώργο Λουτσέτη και διάβασε δικό της κριτικό σημείωμα (στο οποίο επιχειρήθηκε ανάλυση των ποιημάτων που περιέχονται στα «Πρελούδια» και του τρόπου συγγραφής αυτών), ένα κριτικό-ποιητικό σημείωμα του Αντώνη Σαμιωτάκη (Ποιητή και Ιδρυτή – Διευθυντή του «Πειραματικού Μουσείου Λογοτεχνίας») και μια ανάλυση-προλόγιση που έγραψε για τα «Πρελούδια» η κα Γιόλα Αργυροπούλου-Παπαδοπούλου (Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας – Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Το μήνυμα που έστειλε η μεταφράστρια του βιβλίου Ιφιγένεια Φόστερ-Στεφάνου (Ιστορικός Τέχνης), διαβάστηκε από την Margareta Melin (University Professor, Media studies, Journalism, Visual Communication, Epistemology), αποκαλύπτοντας τη διαδικασία και συνεργασία με τον συγγραφέα κατά τη διάρκεια της μετάφρασης. 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακούστηκαν αναγνώσεις επιλεγμένων ποιημάτων από το βιβλίο, στα ελληνικά και στα αγγλικά, από την Μαρία Φραγκούλη (Φιλόλογος) και την Loris Clements (Kειμενογράφος), εμπλουτισμένες με συνθέσεις από τον ίδιο τον συγγραφέα του βιβλίου, στο πιάνο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Λουτσέτη για αυτήν την έμπρακτη στήριξή του και τον Μανώλη Πετάση για τον άψογο συντονισμό, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και φίλους της ποίησης, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τόσο τον συγγραφέα και τη μεταφράστρια, όσο και τους συντελεστές, αλλά κυρίως τον σκοπό για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την οργάνωση «Crete for Life – Η Κρήτη δίνει ζωή» μέσω του βιβλίου, αλλά δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, μπορούν να απευθυνθούν στην κα Olimpia Theodoli (Τηλ: 6947063926).«Πρελούδια» του Γιώργου Λουτσέτη – Βιβλιοπαρουσίαση αλληλεγγύης – Ιεράπετρα 15/7/2022

Επίσημη ιστοσελίδα του «Crete for Life – Η Κρήτη δίνει ζωή»
Επίσημη σελίδα στο fb του «Crete for Life – Η Κρήτη δίνει ζωή»
Επίσημη σελίδα του συνθέτη Γιώργου Λουτσέτη
Επίσημη σελίδα της ποιητικής συλλογής «Πρελούδια»


Άλμπουμ από την παρουσίαση της Ποιητικής συλλογής «Πρελούδια» – Ιεράπετρα 15/7/2022 (πατήστε το λινκ για να δείτε όλο το Άλμπουμ)

Γιώργος Λουτσέτης και Olimpia Theodoli (ιδρύτρια της οργάνωσης «Crete for Life – Η Κρήτη δίνει ζωή»)
Μανώλης Πετάσης (Υπεύθυνος του 4ου Θερινού Σχολείου ελληνικής γλώσσας)
Ευμορφία Καλύβα (Ποιήτρια) και Margareta Melin (University Professor, Media studies, Journalism, Visual Communication, Epistemology) 
Μαρία Φραγκούλη (Φιλόλογος) και Loris Clements (Kειμενογράφος)

Ο συγγραφέας Γιώργος Λουτσέτης (συνθέτης και πιανίστας)

Loris Clements (Kειμενογράφος)