Ρέκβιεμ Αναμνήσεων του Φοίβου Μαρκαντώνη
Θέατρο Παραμυθίας 

Σάββατο 15/22/29 -1-2022 & Κυριακή 16/26/30-1-2022
(
Σάββατο 21.00 & Κυριακή 20.30)

“Ρέκβιεμ Αναμνήσεων” του συγγραφέα Φοίβου Μαρκαντώνη

Το έργο αυτό αποτελείται από μικρά θεατρικά έργα, ενορχηστρωμένα πάνω στο θεματολογικό άξονα της αέναης προσπάθειας του σύγχρονου ανθρώπου και στην διαλεκτική του σχέση με τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο. Μέσα από την αυτοβιογραφική και ψυχοδραματική διαδικασία, οι χαρακτήρες πραγματοποιούν ένα αγωνιώδες κυνηγητό με το ίδιο τους το είναι. Προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τις ίδιες τους της σκιές, οι οποίες αποτυπώνουν την νοσταλγία, την απόρριψη και την απώλεια.

Η δυσκολία της επικοινωνίας και η διαχείριση της απώλειας ή της απόρριψης, τα συναισθήματα που προκαλούν τη ζήλια, τον θυμό, το μίσος, τον φόβο, τον φθόνο και το παράλογο αποτελούν καθημερινά κωλύματα που εμποδίζουν τον σημερινό άνθρωπο.

Τα σκαλοπάτια της Ζωής
Το συγκεκριμένο μονόπρακτο πραγματεύεται την δυσκολία επικοινωνίας καθώς και την διαχείριση απόρριψης και απώλειας. Κεντρικοί ήρωες του έργου είναι ένα ζευγάρι, ο Γιάννης και η Χαρά. Λόγω της ιδιαιτερότητας του πρώτου, εξαιτίας του αυτιστικού φάσματος που ανήκει, δεν μπορεί να διαχειριστεί εύκολα τις ανθρώπινες σχέσεις με αποτέλεσμα να διώχνει από δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούν και τον νοιάζονται, όπως η Χαρά.

Γραμμή Υποστήριξης
Μια κωμωδία με φόντο την Αθήνα της σημερινής εποχής. Σε ένα γραφείο ψυχολογικής υποστήριξης, ο Θάνος, ένα συνεσταλμένο παιδί που δουλεύει πολύ σκληρά καθημερινά, είναι τρελά ερωτευμένος με την συνάδελφό του Δέσποινα στην οποία φοβάται να εκφράσει τα αισθήματα που τρέφει για το πρόσωπο της. Ο Ιγνάτιος ο οποίος έρχεται στο γραφείο για να ζητήσει βοήθεια καταλήγει να βοηθήσει τον Θάνο να κατακτήσει την Δέσποινα.

Μέχρι να ξημερώσει
Τρείς ιστορίες απώλειας ενσωματωμένες σε τρείς μονολόγους. Οι τρείς ήρωες του συγκεκριμένου μονόπρακτου, η Άννα, ο Γιώργος και ο Νεκτάριος, μέσα από τους αφηγηματικούς τους μονολόγους αφηγούνται την νοσταλγία που νιώθουν για τα πιο σημαντικά τους πρόσωπα που έχουν φύγει.. Σχεδόν πάντα όταν κάποιος φεύγει από την ζωή μας, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, τότε καταλαβαίνουμε την πραγματική του αξία, που μέχρι στιγμής θεωρείται δεδομένη.

Οι Ερινύες του σήμερα
Πρόκειται για μια διασκευή του μύθου των Ευμενίδων σε μορφή χοροθεάτρου. Τα αρνητικά συναισθήματα Μίσος, Φόβος, Αλαζονεία προσωποποιούνται και υπακούν το ανώτατο αρνητικό συναίσθημα που είναι ο Φθόνος. Ο Φθόνος είναι η αρνητική πλευρά της Δικαιοσύνης. Μέσα από αυτόν τον διπλό εαυτό, παρατηρείται η μάχη που κάνει ο άνθρωπος με τον ίδιο του τον εαυτό, με τους φόβους, τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες που έχει και που βασανίζουν τον σημερινό άνθρωπο. Ο καλύτερος βοηθός του ανθρώπου είναι ο ίδιος του ο εαυτός, ο οποίος μπορεί να τον λυτρώσει ή να τον διαλύσει.

Πριν πέσει η Αυλαία
Το τελευταίο αυτό μονόπρακτο, εμπνευσμένο από έργα του Χάρολντ Πίντερ και του Σάμιουελ Μπέκετ αντικατοπτρίζει τις καθημερινές ανησυχίες των ανθρώπων μέσα από τις φωνές 6 χαρακτήρων, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Δεν υπάρχει χρόνος ή χώρος. Υπάρχει μόνο η δύναμη της λύτρωσης και τις διαχείρισης του πόνου..


Ρέκβιεμ Αναμνήσεων του Φοίβου Μαρκαντώνη

Σάββατο 15/22/29 -1-2022 & Κυριακή 16/26/30-1-2022

Σάββατο 21.00 & Κυριακή 20.30
Θέατρο Παραμυθίας Παραμυθίας 27, Κεραμεικός
Τηλ. Κρατήσεων 211-2144593 & 6970052463
Είσοδος 10€

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία-Φωτισμοί: Βασιλεία Βλάχου
Χορογραφίες: Γιούργκεν Κυριάκις
Μουσική: Μάρω Λεσιώτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Μενέλαος Τούκας
Φωτογραφίες: Αθηνά Λαϊβερά

Ερμηνεύουν:
Μάρω Λεσιώτη, Φοίβος Μαρκαντώνης, Ζωγραφία Μεντεσίδου, Μάρκος Παλαιός, Δέσποινα Ρεκούδη, Ποπέτα Σούκου.

Μέτρα Covid-19:
Για τις οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας του χώρου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19, παρακαλούμε δείτε στο covid19.gov.gr

Ανακοίνωση:
Λόγω των αλλεπάλληλων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, παρακαλούμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, καθώς και για να βεβαιωθείτε για τα ισχύοντα μέτρα προστασίας.