«Ρεσιτάλ Κιθάρα-Φωνή με το Δημήτρη και Λεωνίδα Καλογερά» – Αλεξάνδρεια πολυχώρος τέχνης

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 στις 21:00
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ο Μουσικός Δημήτρης Καλογεράς ξετυλίγει το κλασικό, το συνοδευτικό, το κιθαριστικό, την κιθαρωδία με τη φωνή. Οι ήχοι της κιθάρας, άλλοτε σαν καλπασμός (flamenco διάσταση) και άλλοτε σαν χάδι, συναντιούνται με τη φωνή, στο έντεχνο, στο δημοτικό τραγούδι, στη Βυζαντινή μουσική , στους αυτοσχεδιασμούς, στο λαϊκό, οι οποίοι ντύνουν σχεδόν όλο του το πρόγραμμα.


Συμμετέχει ο Λεωνίδας Καλογεράς γιος του Δημήτρη Καλογερά, πτυχιούχος κλασσικής κιθάρας, πτυχιούχος μουσικών σπουδών πανεπιστημίου Αθηνών και επαγγελματίας κιθαριστής σε κέντρα της Αθήνας και όχι μόνο.

Διδασκαλία κιθάρας σε ωδεία.

Ιδρυτής του ροκ – pop- έντεχνου, συγκροτήματος blue mondays, που έδωσε στο παρελθόν πολλές παραστάσεις στην Αττική καθώς και σε αρκετούς δήμους εκτός Αττικής.


Ο Δημήτρης Καλογεράς, Dimitrios Kalogeras μουσικός με πτυχίο κλασικής κιθάρας και δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής, παρουσιάζει τη μουσική του δημιουργία, συνδυάζοντας όλα τα μουσικά είδη που τον έχουν συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της ζωής του.Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Καρδίτσας το 1962. Επηρεάστηκε από την παραδοσιακή μουσική του τόπου του καθώς και από τους καλλίφωνους πατέρα και θείο του. Η μεγαλύτερή του νοσταλγία είναι τα ωραία χρόνια όπου όλο το χωριό βίωνε μουσικά και τραγουδούσε τις χαρές και τις λύπες της ζωής, εικόνες που χάθηκαν στο χρόνο.
Πτυχιούχος Κιθάρας του Πινδαρείου Ωδείου Αθηνών με καθηγητή τον Γιώργο Κερτσόπουλο Yorgos Kertsopoulos (σολίστ και καθηγητή της κλασικής και φλαμένκο κιθάρας, ερευνητή της μουσικής, κατασκευαστή μουσικών οργάνων και χορδών, εφευρέτη των μαθηματικών αναλογιών της κιθάρας).

 

Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών «Ρωμανός ο Μελωδός»
Πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Κάτοχος Συστατικής Επιστολής του καθηγητή κιθάρας Γιώργου Κερτσόπουλου
Παραδοσιακός Κλαρινετίστας
Παραδοσιακός Τραγουδιστής
Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Αθηνών
Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων
Διπλωματούχος Ασυρματιστής (Α.Δ.Σ.Ε.Ν. Πρέβεζας)


Τρίτη 21 Ιουλίου 2020
Πολυχώρος «Αλεξάνδρεια»  Αλεξάνδρεια πολυχώρος τέχνης
Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής

Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήριο: 8
Πληροφορίες: 212 1007079 & 6944945710

 

Φωτο Δημήτρη : Georgia Siettou Stelios Danihl
Αφίσα : JustPrint JustPrint

Event fb: «Ρεσιτάλ Κιθάρα-Φωνή με το Δημήτρη και Λεωνίδα Καλογερά» – Αλεξάνδρεια πολυχώρος τέχνης – 21/7/2020