Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Hμέρα Ποίησης Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022,
ημέρα της εαρινής ισημερίας.
«Τα αηδόνια κελαηδούν όταν ο ήλιος λάμπει»

Προσκαλούμε τους φίλους της ποίησης σε ένα αφιέρωμα για την Παγκόσμια Hμέρα Ποίησης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, ημέρα της εαρινής ισημερίας.

Όποιοι από εσάς επιθυμούν να συμμετέχουν στο αφιέρωμα της e-musa.gr, μπορούν να στείλουν δημιουργία τους σχετικά με την ποίηση, όπως ποίημά τους (και ηχογραφημένη ανάγνωση εάν το επιθυμούν), ή άλλη δημιουργία όπως κείμενο ή δοκίμιο σχετικό με την ποίηση, στο e-mail: [email protected]
ώστε να δημοσιευτεί στο αφιέρωμα που θα κάνει το ιστολόγιο https://e-musa.gr .

Θέλουμε να πιστεύουμε πως μέσα στα λεπτά ψήγματα της γραφής επωάζονται μελλοντικά ωάρια αναγέννησης ζωής και ιδεών! Ας μπολιάσουμε τη ζωή με τη μυστηριακή, εσωτερική έκλαμψη που προσπαθούμε να περιγράψουμε, με την ελπίδα το Φως να μην μένει στην κρύπτη του.  

«Τα αηδόνια κελαηδούν όταν ο ήλιος λάμπει»

Ας γίνει μήνυμα ενάντια σε ό,τι υποβαθμίζει τη ζωή, σε ό,τι εξισώνει τον άνθρωπο με τη ζωώδη ύπαρξη, σε ό,τι απορροφά την πνευματικότητα και σκοτεινιάζει τη σκέψη.
Ας γίνει μήνυμα ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας κρατούν φοβισμένους, άνευρους, ανέκφραστους και υποταγμένους σε όσα θέλουν να μας προβάλλουν ως πραγματικότητα.

Τέλος να ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων όλους εσάς που θα συμμετάσχετε και να τονίσουμε πως το ιστολόγιο e-musa.gr έχει στόχο και προσπαθεί να μην αποτελέσει ένα ακόμη υποχώρο των όσων ήδη υπάρχουν, αλλά ένα ελεύθερο καλλιτεχνικό χώρο ανεξάρτητης έκφρασης.

Από τη διαχείριση Ευμορφία Καλύβα