Ανθρώπινη λαλιά – Ελισσάβετ Αγγελάκη



Ανθρώπινη λαλιά

 

Θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος δειλιάζει μα τη συνείδησή του ως αίφνης διατάζει, τη λεπίδα ανταλλάσσει με την ελπίδα μήπως ξανασυστηθεί με την ανθρωπιά και της ψυχής τη γιατρειά, τσακισμένη η αλαζονεία παραχωρεί το κακόβουλο στοιχειό στην λήθη θεληματικά!  
Όσοι ενίστανται ίπτανται! Οι κατοικοεδρεύοντες άρχοντες δε παύουν να εξυφαίνουν βδελυρά σχέδια να εφεύρουν δόλιους τρόπους για να διατηρήσουν τόπους φτιαγμένους από αγνωμοσύνη και κομπορρημοσύνη.
Οι μικρές καθημερινές  νίκες όμως, οι πύρρειες και διάπυρες από κραυγές για Ζωή  είναι δικές μας, των απλών και σεμνών ψυχών που  κατατροπώνουν τις ήττες. Όλοι μας ευαίσθητοι συνοδοιπόροι βγαίνουμε  στις πάμφωτες προβλήτες της κοινωνίας αναθαρρημένοι με ψυχισμούς πλήρεις διόλου διάτρητους από δειλία χαμένους σε ατραπούς !
Το αμόνι της Αγάπης ο πόνος!
Ιδρώτας στέρηση ο καθένας η καθεμία  είλωτας, ως να πάρει έκταση η  ζέση, η αίρεση στην υπόσταση ν’ ανταμώσει με την επαναστατική ενσυναίσθηση!
Αναχώματα στην ύπαρξη καταστέλλουν του φόβου τα εξαυλώματα, μπολιάζουν με προσπάθειες χωρίς ηδυπάθειες τα θέλω, και έρχεται μια μέρα η απαντοχή, να ζητωκραυγάσει την έγερση του πνεύματος να η συλλογική θέληση κι αληθινή θέαση στη γη!
Ένας δρόμος κι ένα ξενύχτι όλη μας η ζωή απόλυτη καταφυγή!
Σαν πνέει Αίολος ο κόσμος γοργά αιθριάζει!
Ελισσάβετ Αγγελάκη

Ελισσάβετ Αγγελάκη (Ηθοποιός – Yποκριτική τέχνη στο Εθνικό Θέατρο)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο, στη συνέχεια παρακολούθησε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα οργάνωσης & διοίκησης επιχειρήσεων, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού εφαρμοσμένης ψυχολογίας και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Επί σειρά ετών έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, franchise sales, και ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων τουριστικής ανάπτυξης. ‘Εχει υπάρξει συμβασιούχος των ΕΛΤΑ.

Οι εμπειρίες της ευρύτερα στο κοινωνικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας έχουν αναπτύξει την ικανότητά της να αντιμετωπίζει με επιτυχία υποχρεώσεις, κάτω από πιεστικές συνθήκες και αυστηρά χρονοδιαγράμματα στοχεύοντας στο αρτιότερο αποτέλεσμα. Παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής έκφρασης αυτοσχεδιασμού στο Εθνικό Θέατρο.

Είναι μέλος του Διεθνούς Πολιτιστικού Συλλόγου Ορίζων (HORIZON) της Λέσχης Ανάγνωσης, του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Αγίας Βαρβάρας “Ιάκωβος Καμπανέλλης”,(επί μία δεκαετία), μέλος της Ένωσης Κρητών “Η Μεγαλόνησος” και του Πολιτιστικού συλλόγου Ηπειρωτών “Απειρωτάν”.