Ασίγαστο Ταξίμι – Ελισσάβετ Αγγελάκη


Ασίγαστο Ταξίμι

Ποια μουσική να διαλέξω να ‘ναι ολόγλυκη να ‘χει το ταξίδι σου ασίγαστο ταξίμι;

Να βρεθούν στεριές ασκίαστες όλες φυτεμένες από παιώνιες, λυσίανθους, πάλευκους κρίνους, μα και ταπεινές πικραλίδες της αθωότητας, των παιδικών χρόνων. Οι θάλασσες να βυθίσουν τα μάτια σου στο μπλε μήπως ξανοίξει η καρδιά και  πάψει η μοναξιά, να παραχωρήσουν στο αδιαπραγμάτευτο καλό το παν. Ένα ρούχο ψυχής αφόρετο, ανέγγιχτο, να κοσμεί το κορμί!

Αναχωρήσεις αφίξεις ζωής, με τους στίχους λύκους τους αξεδίψαστους, να περιμένουν την όαση την δική μας ώσμωση. Αδιάκοπο το στήσιμο γδύσιμο της ύπαρξης, στη σκηνή του κόσμου το μειλίχιο μα και σκληρό με νοτισμένα παιδεμένα μαλλιά, πόδια πληγωμένα απ’ τα χαλίκια τ’ αλμυρίκια.

Μα είναι η αιμάσσουσα μορφή η πιο ζωντανή όλη ροή, φυγή, σοφή ζωή.

Ένα ταξίδι ταξίμι, οφειλή διαλεχτή ποθητή!

Ελισσάβετ Αγγελάκη

Ελισσάβετ Αγγελάκη (Ηθοποιός – Yποκριτική τέχνη στο Εθνικό Θέατρο)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο, στη συνέχεια παρακολούθησε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα οργάνωσης & διοίκησης επιχειρήσεων, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού εφαρμοσμένης ψυχολογίας και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Επί σειρά ετών έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, franchise sales, και ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων τουριστικής ανάπτυξης. ‘Εχει υπάρξει συμβασιούχος των ΕΛΤΑ.

Οι εμπειρίες της ευρύτερα στο κοινωνικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας έχουν αναπτύξει την ικανότητά της να αντιμετωπίζει με επιτυχία υποχρεώσεις, κάτω από πιεστικές συνθήκες και αυστηρά χρονοδιαγράμματα στοχεύοντας στο αρτιότερο αποτέλεσμα. Παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής έκφρασης αυτοσχεδιασμού στο Εθνικό Θέατρο.

Είναι μέλος του Διεθνούς Πολιτιστικού Συλλόγου Ορίζων (HORIZON) της Λέσχης Ανάγνωσης, του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Αγίας Βαρβάρας “Ιάκωβος Καμπανέλλης”,(επί μία δεκαετία), μέλος της Ένωσης Κρητών “Η Μεγαλόνησος” και του Πολιτιστικού συλλόγου Ηπειρωτών “Απειρωτάν”.