Γιώτα Αγαπητού – Βιογραφία

(Συγγραφέας)

Γεννήθηκε σε μία πόλη της Δυτικής Μακεδονίας.Από δεκαοχτώ χρονών άνοιξε τα φτερά της και πέταξε μακριά αναζητώντας εμπειρίες ζωής.Σπούδασε στη νοσηλευτική, αλλά η μεγάλη της αγάπη πάντα ήταν η λογοτεχνία.

Ξεκίνησε να διαβάζει από πολύ μικρή μεγάλους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, οι οποίοι την ενέπνευσαν αργότερα ώστε να ξεκινήσει να γράφει και δικά της κείμενα.

Πηγή έμπνευσής της ήταν και είναι ό,τι πηγαίο: απλοί καθημερινοί άνθρωποι, ο πόνος η χαρά, η λύπη, η ομορφιά της ζωής και ό,τι καθημερινό και απλό που μπορεί  να αισθανθεί κάθε άνθρωπος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Εξάλλου ο πόνος, η λύπη και η χαρά είναι αισθήματα πανανθρώπινα.   

Εδώ και αρκετά χρόνια ζει με την οικογένειά της στην Αλεξανδρούπολη. Μία όμορφη ακριτική πόλη με τη δική της ιστορία,  όπου και συνεχίζει να εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και να εμπνέεται  από ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, αρθρογραφώντας παράλληλα στην καθημερινή εφημερίδα της Θράκης «Η Γνώμη» εδώ και δύο χρόνια, καθώς και στην τριμηνιαία εφημερίδα Free Press 3600. Ενώ πριν αρθρογραφούσε για δύο περίπου χρόνια στην ηλεκτρονική σελίδα «Επάγγελμα Γυναίκα». Έχει συμμετάσχει με κείμενά σε τοπικές ομαδικές εκδόσεις  ανθολογίων, αλλά και κατά διαστήματα σε λογοτεχνικά έντυπα περιοδικά  του Έβρου.

 

Γιώτα Αγαπητού