Εαρινή Έκθεση Γλυπτικών Βιομορφικών έργων
του Κώστα Ευαγγελάτου
στον κήπο της Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι.



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζεται η έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο “Βιομορφικά γλυπτά” στον κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι. 

Η περιλαμβάνει γλυπτικές κατασκευές-συνθέσεις, οι οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά αλλά και παλαιότερες. Τα βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά μοτίβα της έκθεσης ενσωματώνονται σε ιδιότυπα έργα, όπου γεωμετρικές σχέσεις και μορφές μετασχηματίζονται στο χώρο σε αρχετυπικές κατασκευές διαχρονικής όψης και σύγχρονης οπτικής, πάνω σε ready made φόρμες. Οι έτοιμες αυτές φόρμες, σπαράγματα ερειπίων, παραθαλάσσια λίθινα ευρήματα, αλίκτυπα ξύλα, συντίθενται με αισθητική λιτότητα και απλότητα και αποκτούν έντονη εκφραστική δύναμη.

Την έκθεση έχουν επισκεφθεί και ξεναγηθεί από τον καλλιτέχνη φιλότεχνοι και καλλιτέχνες. Πρόσφατα την εαρινή εικαστική έκθεση στον κατάφυτο κήπο της τέχνης τίμησε ο Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης Παναγής Καππάτος με την σύζυγο του Ευτέρπη Κεκάτου-Καππάτου.  

Ο Λεόντιος Πετμεζάς, ιστορικός τέχνης, συγγραφέας και εικαστικός σύμβουλος του Art Studio EST και της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη αναφέρει μεταξύ άλλων σε κριτικό του κείμενο: Η πολύχρονη ενασχόληση του ευρηματικού δημιουργού Κώστα Ευαγγελάτου με την συλλογή φυσικών υλικών και η ευφάνταστη μεταποίηση τους σε αυθεντικά έργα τέχνης με την τεχνική συνεργασία του καλλιτέχνη Ντάνυ Μαρτζώκα είναι εντυπωσιακή για την αρμονική σύζευξη συνειρμικών αποκλίσεων και βιομορφικής  διερεύνησης που χαρακτηρίζεται από διαρθρώσεις αντιλήψεων και σπάνιες επιλεγμένες σχεδιάσεις σε μαρμαρόπετρες, λίθους και ξύλα. Μέσα από την στοχαστική διάσταση των εκθεμάτων προβάλλει επιμεριστικά, μεθοδικά και ευεργετικά η στοιχειώδης συνεύρεση της αισθαντικής διατομής του ιδιαίτερου υλικού που συνυπάρχει εικαστικά με την υπερβατική διαδικασία της χειρονομιακής παρέμβασης και την διαλεκτική της μνημειακής διαδραστικής έκφανσης  των διαμορφωμένων σχημάτων. Οι πολυποίκιλες συλλήψεις εμπεριέχουν κυρίαρχα και δυναμικά την πρωτοποριακή και νεωτεριστική υπόσταση των καίριων επισημάνσεων της λιτής αισθητικής απόδοσης παράλληλα με το μεταμοντέρνο ενδιαφέρον του δομημένου χώρου και του συμβολιστικού προσανατολισμού των γήινων βιομορφικών στοιχείων.

Η έκθεση των βιομορφικών έργων λειτουργεί καθημερινά 12:00-14:00
και θα είναι  επισκέψιμη μέχρι τις 10 Μαίου 2021.
Απαραίτητη η προσυνεννόηση και η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για τον covid.
Τηλ. επικοινωνίας: 2671028501, 6944621286

Κώστας Ευαγγελάτος και συνεργάτες.

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη,
Μεσολωρά 7 και Βύρωνος
Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά.
τηλ: 26710 28501, 6944621286
www. rodopicollection.blogspot.com





ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ART STUDIO EST

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΞΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Costas Evangelatos – Greek artist, poet and theorist