Εαρινή αφήγηση – Ελισσάβετ Αγγελάκη

Εαρινή αφήγηση

Το προκλητικά μυρωμένο έαρ οδήγησε τα βήματα μου στο δάσος όπου έμελλε να συναντήσω τον Κακό Λύκο.

Αν και δε φορούσα κόκκινη σκούφια νόμιζε πως ήμουν η Κοκκινοσκουφίτσα άφοβα κι ατρόμητα λοιπόν, μια που ανταμώσαμε κι είχα ζαλωθει τ’ απαραίτητα γλυκοαφεψήματα, του ‘πα δε κάθεσαι τώρα που σε βρήκα, να πιούμε ένα καπουτσίνο; Δεν ήθελε εκείνος καφέ, τέλος πάντων τον ρώτησα τη γνώμη του για τα ιδιαιτέρως αξιοσημείωτα τεκταινόμενα αυτά τα τελευταία ύπουλα που διάγουμε.

-Κύττα Ελισσάβετ: Εσύ με βρήκες και δεν οπισθοχώρησες, στάθηκες απέναντί μου και μάλιστα μου πρότεινες κέρασμα, μήτε επηρεάστηκες απ’ την τρομακτική μου θωριά και το σαρδόνιο χαμόγελό μου, που φανερώνουν τις επιθετικές προθέσεις, πεινασμένες μου ορέξεις.

-Κανένας δε μπορεί να σας επιτεθεί με ουδένα τρόπο προσχεδιασμένο ή μη, αν βρεί ψυχισμούς οχυρωμένους συμπαγείς κι ακραιφνείς!

Όλα εδράζονται στο νου και λογισμό σας”

Αυτά είπε έκανε μια χαψιά το κρουασανάκι μου κι απομακρύνθηκε καμαρωτός-καμαρωτός με βήμα αργό σταθερό γειωμένο!

Έμεινα πίσω καθισμένη ανακούρκουδα να κυττάζω τις σημύδες το χορτάρι τη διάπυρη ομορφιά την ενορχηστρωμένη θεία αισθητικά συλλογιζόμενη τα λόγια του λύκου από τη μια κι απ’ την άλλη, τ’ ανδρείκελα κακέκτυπα που επελαύνουν φόβο και τρόμο σκορπίζουν , επικαλούμενα νοσηρότητα και ίαση σύμφυτα” με την Ανθρώπινη φύση. Εμφυσούμε νόστο κι ένα γλυκό άλγος στη ζήση μας να κατοχυρώσουμε ένα παρόν τρυφερό, το άπιαστο αύριο μακρινό δεν έχει θέση βλέψη στον λογισμό. Κυρίαρχο μέλημα θέλημα σε χρόνο ενεστώτα αδέσμευτο διόλου ενοχικό υπαρκτό να γιγαντώνει να λυτρώνει το είναι μας.

Συμπερασματικά εστιάζουμε στη ζωή η οποία μετουσιώνεται σε υπηρεσία “ηδονής διαρκή χαρά και σ’ εξαντλεί με μεθυστικάς μέθας” που λέγει κι ο Αγαπημένος μου Καβάφης!

Στιλπνό το φως της Αναστάσεως ας διαχυθεί έσω μας!

Ελισσάβετ Αγγελάκη

Ελισσάβετ Αγγελάκη (Ηθοποιός – Yποκριτική τέχνη στο Εθνικό Θέατρο)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο, στη συνέχεια παρακολούθησε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα οργάνωσης & διοίκησης επιχειρήσεων, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού εφαρμοσμένης ψυχολογίας και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Επί σειρά ετών έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, franchise sales, και ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων τουριστικής ανάπτυξης. ‘Εχει υπάρξει συμβασιούχος των ΕΛΤΑ.

Οι εμπειρίες της ευρύτερα στο κοινωνικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας έχουν αναπτύξει την ικανότητά της να αντιμετωπίζει με επιτυχία υποχρεώσεις, κάτω από πιεστικές συνθήκες και αυστηρά χρονοδιαγράμματα στοχεύοντας στο αρτιότερο αποτέλεσμα. Παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής έκφρασης αυτοσχεδιασμού στο Εθνικό Θέατρο.

Είναι μέλος του Διεθνούς Πολιτιστικού Συλλόγου Ορίζων (HORIZON) της Λέσχης Ανάγνωσης, του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Αγίας Βαρβάρας “Ιάκωβος Καμπανέλλης”,(επί μία δεκαετία), μέλος της Ένωσης Κρητών “Η Μεγαλόνησος” και του Πολιτιστικού συλλόγου Ηπειρωτών “Απειρωτάν”.