«Μητρός τε και Πατρός…»  του Παναγή Ι. Σιμωτά



ΜΕ χαρά και ικανοποίηση μεγάλη, θα έβλεπα την υλοποίηση κάποιων εξ’ όσων -ανά τακτά χρονικά διαστήματα- έκπαλαι και εν αφθονία εξαγγέλλονται, από τους συχνότατα  αμφοτερόγλωσσους  πολιτικούς μας,  υπέρ του  τεταλαιπωρημένου,  νυχθημερόν μοχθούντος, μικρού μαγαζάτορα!

ΟΣΩΝ  συνήθως ανακοινώνονται, και δη … μετ’ εμφάσεως, από τους κύκλους των επιλαμβανομένων, ακριβώς αυτής, της όντως «ραχοκοκαλιάς», της πολύπαθης Οικονομίας μας!

ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, εθεωρείτο ακόμα και αυτός,  ο ατυχής και βασανισμένος αυτοαπασχολούμενος της μικρής, οιουδήποτε αντικειμένου επιχείρησης,  ο νυχθημερόν αγωνιζόμενος, μετά… μητρός τε και πατρός και … των υπολοίπων της οικογενείας του… απάντων, για απλή, ταπεινή, βασική επιβίωση, ως άλλος ένας,  πολύ… ένοχος «κρίκος» της… «καταραμένης αλυσίδος», του … ιδιαζόντως «αισχρού Κεφαλαίου»!

ΠΑΝΤΟΤΕ με «βάση» κάποιαν… εξόχως ρηξικέλευθη «λογικήν», την οποίαν ουδέποτε εκατάλαβα!

ΣΥΧΝΑΚΙΣ αντιμετωπίζων, ο ατυχέστατα -γι’ αυτόν- επιχειρών σε… Ελληνικόν έδαφος, διάφορες ελεγκτικές-εποπτικές ομάδες, τέτοιες απαρτιζόμενες από ανθρώπους -με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις-  όντως τέτοιους … μεσάνυκτα έχοντες, ως προς το ουσιαστικόν αντικείμενον της εποπτείας τους, εντρυφήσαντες ΜΟΝΟ και επί μακρόν, σε  κομματικές/συνδικαλιστικές -εκτός πραγματικότητος πάντοτε- συναθροίσεις!

ΤΕΤΟΙΕΣ συγκεντρώσεις καταλήγουσες σε εξαγωγή συμπερασμάτων, σε σχέση με… την «καλύτερη λειτουργία» των δραστηριοτήτων, συνήθως πορισμάτων οδυνηρών, τα οποία μόνον ταλαιπωρούσαν τους μικρούς του επιχειρείν, χωρίς κάποτε να επιτυγχάνουν το ποθητόν, το ευκταίον, για το Κράτος, για την Οικονομίαν, για τον μονίμως και πανταχόθεν βαλλόμενον μαγαζάτορα εν κατακλείδι, αποτέλεσμα!

ΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ και επί του προκειμένου διαφοροποιηθεί προς το καλύτερον,  σχετικά και τελεσίδικα, θα είμαι ο πρώτος που θα το επαινέσει, ο πρώτος που θα το χειροκροτήσει, από όπου κι’ αν αυτή η πολυπόθητη αλλαγή, από όποιο «χρώμα», κι’ αν ήθελε αυτή προέλθει!

ΕΥΧΟΜΑΙ! ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ!!!

 

Παναγής Ι. Σιμωτάς
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών