«Στου νότου τα προστάγματα» – Στέλλα Ζωγράφου

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Α. «Στου νότου τα προστάγματα» – Περιγραφή

[…Στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο.Όλα κατακτώνται.Για τον λόγο αυτό έχουν αξία.Αν δεν ανέβεις στο βουνό πώς θα δεις τη θέα;Χωρίς αγώνα τι ακριβώς ζητάς ν’ απολαύσεις;Δούναι και λαβείν τα πάντα.Τίποτα δε χαρίζεται…]

 

Β. Η Συγγραφέας Ελένη Βαρθάλη

Η Στέλλα Ζωγράφου με καταγωγή από τον Πειραιά, γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Από τα χρόνια της φοίτησής της στο Δημοτικό Σχολείο, ξεκίνησε δειλά-δειλά να εκφράζει τα συναισθήματά της σε μικρά τετράστιχα με ρίμα, ελευθερώνοντας τοιουτοτρόπως τις σκέψεις της.
Ως χαρακτήρας φύσει «κλειστός», άργησε να εξωτερικεύσει τον εσωτερικό της κόσμο, με τη σκέψη πως δε θα γινόταν απόλυτα κατανοητή.
Στα οχτώ της χρόνια έγραψε το πρώτο της ποίημα με τίτλο «Η Κυρά της Ρω» και έκτοτε συνέχισε να γράφει, αφού μεσολαβούσαν μεγάλα χρονικά διαστήματα αποχής.
Η αγάπη της για τη μουσική την οδήγησε σε μακροχρόνιες σπουδές, στην ενήλικη –πλέον- ζωή της.
Σπούδασε Αρμονία και πιάνο, καταφέρνοντας να βγάλει ένα πτυχίο με βαθμό «Άριστα».
Η φλόγα της ποίησης που σιγόκαιγε ζητούσε να εκδηλωθεί εντονότερα. Αφήνοντας κατά μέρος τις μουσικές σπουδές, αφιερώθηκε στην ποίηση και στη συγγραφή, επικοινωνώντας ιδέες και εσωτερικές ανησυχίες για κοινωνικά ζητήματα, δίνοντας βαρύτητα στις ανθρώπινες σχέσεις.
Σήμερα, έγγαμη και μητέρα δυο ενήλικων αγοριών, γράφει άρθρα και ποίηση σε κάποιες διαδικτυακές σελίδες.
Έχει εκδώσει ένα πόνημα κοινωνικού περιεχομένου με τίτλο «Προβληματισμοί και διαπιστώσεις» και μια ποιητική συλλογή, τα «Ποιητικά στροβιλίσματα».

 

Γ. Στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Όστρια 

Σειρά: Νέα Ελληνική Ποίηση
Έτος Έκδοσης: 2020
Τίτλος: «Στου νότου τα προστάγματα»
Σελίδες: 126
Διάσταση: 14Χ21
ISBN : 978-960-604-577-6

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Στέλλα Ζωγράφου