Του Θέρους ο Έρωτας

Θυμάμαι τη συνύπαρξή μας, τα φρούτα μες στο τυρκουάζ κρυστάλλινο μπολ με τα ζωγραφισμένα σαν ολοζώντανα χρυσόψαρα τα προσωπικά μας αντικείμενα όλα ανάκατα και ριγμένα παντού διάσπαρτα στο σπίτι.

Τα κάτοπτρα από τα σώματά μας στο κυκλαδίτικο μπαλκόνι από κατάλευκο μάρμαρο πως οι μορφές μας σκίαζαν σα να έβγαζαν στον ήλιο τη γλώσσα και κοροϊδευτικά το μεγαλείο του εξιχνίαζαν!

Αναρχία, ευημερία, ευτυχία συγχρωτίζονταν μυστικά, ξέσκεπα, ενοχικά.

Μαλώναμε μα με γλύκα ξεχνούσαμε την πίκρα και την οργασμική μας μέθη, καλούσαμε ολοένα και περισσότερο να πάρει τα ηνία στα κορμιά και στις ψυχές μας.

Νύχτα μέρα θορυβώδεις σκέψεις γεννούσαν τέρψεις κι εκείνο το πορφυρό αισθητό μας δε χόρταινε, άπληστο λεηλατούσε του έρωτα τη σπηλιά χωρίς μιλιά, μονάχα σαν μαγεμένη σαϊτιά καρφωνόταν στα ρήγματα, σμιξίματα και σφυρίγματα.

Το νυχτολούλουδο μύριζε τόσο έντονα θαρρείς ηδονικά που μ’ έπιανε ζάλη ως την Ανατολή, σε κοίταζα πάλι και πάλι, μη τυχόν φύγεις και μείνω εμβρόντητη, μόνη να περιφέρομαι ανάμεσα στα γέλια, στα κλάματα, τις αναστενάρικες φωνές κι ανυποψίαστες ζωές.

Μην ξεχάσω, να σε ντύσω και να ντυθώ με χαμένη αθωότητα, σαν σβήσω των στιγμών μας την ανυπολόγιστη ανηθικότητα Καλέ μου.

Ελισσάβετ Αγγελάκη

Ελισσάβετ Αγγελάκη (Ηθοποιός – Yποκριτική τέχνη στο Εθνικό Θέατρο)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο, στη συνέχεια παρακολούθησε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα οργάνωσης & διοίκησης επιχειρήσεων, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού εφαρμοσμένης ψυχολογίας και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Επί σειρά ετών έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, franchise sales, και ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων τουριστικής ανάπτυξης. ‘Εχει υπάρξει συμβασιούχος των ΕΛΤΑ.

Οι εμπειρίες της ευρύτερα στο κοινωνικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας έχουν αναπτύξει την ικανότητά της να αντιμετωπίζει με επιτυχία υποχρεώσεις, κάτω από πιεστικές συνθήκες και αυστηρά χρονοδιαγράμματα στοχεύοντας στο αρτιότερο αποτέλεσμα. Παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής έκφρασης αυτοσχεδιασμού στο Εθνικό Θέατρο.

Είναι μέλος του Διεθνούς Πολιτιστικού Συλλόγου Ορίζων (HORIZON) της Λέσχης Ανάγνωσης, του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Αγίας Βαρβάρας “Ιάκωβος Καμπανέλλης”,(επί μία δεκαετία), μέλος της Ένωσης Κρητών “Η Μεγαλόνησος” και του Πολιτιστικού συλλόγου Ηπειρωτών “Απειρωτάν”.