«15 ζωές» – Τάκης Τάγκαλος

(Νέα Έκδοση 2021)
* * * * * * * * * * * *


«15 ζωές» – Τάκης Τάγκαλος

Ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα καθώς και ένα μουσικό CD με τραγούδια της θεματολογίας του βιβλίου, σε στίχους του συγγραφέα.

Από το οπισθόφυλλο:

“Τι μπορεί να συνδέει έναν επιχειρηματία με μία υπάλληλο ενός περιπτέρου και με έναν οδηγό ταξί; Έναν ζητιάνο με μία κομμώτρια και με μία κοινωνική λειτουργό; Μια πωλήτρια με έναν δικηγόρο και μία νηπιαγωγό; Μία διευθύντρια τραπέζης, με έναν υδραυλικό και έναν γιατρό; Μία εργάτρια με μία …μάγισσα και έναν προσωπικό γυμναστή; Φαινομενικά καμία σχέση δεν μπορεί να έχουν. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος, που εισχωρεί στις ζωές τους και τις παρακολουθεί.
Είναι οι 15 ζωές που διασταυρώνονται, μέσα από 15 διαφορετικές ιστορίες, οι οποίες συνήθως ξεκινάνε από το παρελθόν, φτάνουν στο σήμερα και συνεχίζονται στο μέλλον. Ο αναγνώστης ταυτίζεται με τον συνδετικό κρίκο, που δεν είναι άλλος από ένα ταπεινό χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ, το οποίο αλλάζει συνεχώς χέρια και μας «διηγείται» τις ιστορίες των «κατόχων» του. 15 αυτοτελείς ιστορίες, κάποιες με καθαρά ερωτικό περιεχόμενο, άλλες με κοινωνικό, βάζοντας τον αναγνώστη στις ράγες μιας «λύσης» ανακούφισης, που σε ορισμένες περιπτώσεις ανατρέπεται!
Ορισμένες ιστορίες περιγράφουν την ψυχολογική κατάσταση του ήρωα ή της ηρωίδας, πριν από τη λήψη μιας απόφασης που θα κρίνει και την πορεία της ιστορίας. Επίσης, το στοιχείο του χιούμορ εμφανίζεται σε ορισμένες εξ αυτών, κυρίως για να χαλαρώσει τον αναγνώστη, παρά για να οδηγήσει την ιστορία σε άλλα μονοπάτια. 15 αυτοτελείς ιστορίες, που όμως μπορεί και να μην είναι τελικά αυτοτελείς, όπως και το τέλος του βιβλίου, μπορεί να μην είναι το οριστικό.”


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Κωνσταντίνος (Τάκης) Τάγκαλος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα όπου και ζει.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχει διατελέσει οικονομικός διευθυντής σε Τράπεζες, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι Μέλος Δ.Σ. μεγάλης Α.Ε.
Με την ποίηση άρχισε να ασχολείται από την ηλικία των 20 και για δύο χρόνια, οπότε λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων διέκοψε.
Επανήλθε το 2010 και από τότε έχει γράψει περίπου 800 ποιήματα, γράφοντας συνήθως σε έμμετρο λόγο και με ρίμα.
Τα περισσότερα εξ’ αυτών στιχουργήματα και ορισμένα από αυτά έχουν ήδη μελοποιηθεί.
Έχει ήδη εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές:
Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Ζωγραφίζοντας επάνω στον καμβά της ποίησης”,  εκδόθηκε το 2014.
Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο “Ποιητικές διαδρομές στο Μετρό”, εκδόθηκε το 2017.
Το τρίτο του βιβλίο με τίτλο “Μυσταγωγία στιγμών“, εκδόθηκε το 2019.
Επίσης, ποιήματά του συμπεριλήφθησαν ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ στον Τόμο της Εγκυκλοπαίδειας Χάρη Πάτση με τίτλο ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, που εκδόθηκε το 2014.
Αυτή την εποχή πρόκειται να εκδοθεί και το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο: “15 Ζωές”.
Από το 2015 είναι Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ).