5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας

Αμφιθέατρο Λυκείου Μολάων
20-27 Αυγούστου 2021
 


Με συνείδηση της βαθιάς ανάγκης να αποκαταστήσουμε τη σχέση όλων μας με την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία αλλά και με πλήρη σεβασμό στις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας και το Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήρι Νέων διοργανώνουν το “5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας”.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 20 έως 27 Αυγούστου 2021 στους Μολάους, έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, και οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπαίθριο αμφιθέατρο του λυκείου της πόλης με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που οι αρμόδιες αρχές θα προβλέψουν και που η περσινή επιτυχημένη εμπειρία διοργάνωσης του θεσμού μάς έχει υποδείξει.

Η διοργάνωση έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο Ελληνισμό. Προκριματική επιτροπή θα επιλέξει τις θεατρικές ομάδες οι οποίες θα διαγωνιστούν στην τελική φάση και, καθώς κάποιες ημέρες της διοργάνωσης δύναται να πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις, ο αριθμός των ομάδων που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί και από τη χρονική τους διάρκεια.

Κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ανθρώπους του θεάτρου και των γραμμάτων θα απονείμει τιμητικά βραβεία πρώτης, δεύτερης και τρίτης καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας, σκηνικών, κοστουμιών, καλύτερου Α΄ ανδρικού και γυναικείου ρόλου και καλύτερου Β΄ ανδρικού και γυναικείου ρόλου. Βραβείο θα δώσει και το κοινό που θα παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επιτροπής Επιλογής Παραστάσεων

Ψηλή η ποιότητα των προτάσεων, δύσκολη η επιλογή. Πέρα από το να επεκτείνουμε, σε σχέση με ό,τι είχαμε αρχικά προγραμματίσει, τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης κατά μία ημέρα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο για να έχουμε, όπως θα θέλαμε, όλες τις ομάδες κοντά μας! Προχωρήσαμε στην απαραίτητη επιλογή με βασικό κριτήριο την από κάθε άποψη καλλιτεχνική αρτιότητα των παραστάσεων και συγχαίροντας θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην αρχική φάση για το δημιουργικό τους έργο ανακοινώνουμε τις παραστάσεις που επιλέχθηκαν για το φετινό καλοκαίρι.

Σας περιμένουμε όλους, προκριθέντες και μη, τον Αύγουστο, για να φτιάξουμε και να ζήσουμε μαζί ένα συναρπαστικό φεστιβάλ. Είμαστε σίγουροι ότι πολλές από τις ομάδες που φέτος δεν στάθηκε δυνατόν να μας έρθουν, έχουν όλες τις δυνατότητες να είναι μαζί μας του χρόνου. Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας θα περιμένει πάντοτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δουλειές σας.


Πρόγραμμα παραστάσεων
5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 8:30 μ.μ.

Κόντρα στην πολιτιστική ένδεια της εποχής, το κοινό που θα βρεθεί στο αμφιθέατρο των Μολάων τις ημέρες του φεστιβάλ μας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δεκατρείς θεατρικές παραστάσεις. Το πρόγραμμα, όπως διαμορφώθηκε μετά από αναγκαστική αλλαγή στις ομάδες που αρχικά είχαν ανακοινωθεί, έχει ως εξής:

– Παρασκευή 20 Αυγούστου
Τελετή έναρξης από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέων Δήμου Μονεμβασίας σε συνεργασία με την Πειραματική σκηνή ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, με τίτλο “Άγγελοι και Δαίμονες της Επανάστασης” (Αφιερωμένη στα 200 χρόνια από το 1821)
”Φόνος στην οδό Λουρσίν”, του Ευγένιου Λαμπίς από τη Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.

– Σάββατο 21 Αυγούστου
“Αίμων”, από τη Θεατρική Ομάδα “ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ” – Πάτρα (Παράσταση βασισμένη στην “Αντιγόνη” του Σοφοκλή).
“Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο”, της Μάρτα Μπουτσάκα, από τη Θεατρική Ομάδα “Κουμπί Πανικού” – Αθήνα.

– Κυριακή 22 Αυγούστου
“Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι Κινέζοι”, του Γιάννη Γαλανόπουλου, από την Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων “Υπερφωτισμένοι”.

– Δευτέρα 23 Αυγούστου
“Το ακορντεόν χωρίς ήχο”, του Ραμίρο Ραμίρεζ, από το Θεατρικό Εργαστήρι Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας – Κύπρος.
”Γαμήλιο εμβατήριο”, του Άγγελου Τερζάκη, από τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Ναυπάκτου “Η Αυλαία”.

– Τρίτη 24 Αυγούστου
“Γυναικών Ιστορίες”, από τη Θεατρική Ομάδα Φιλοπροόδου Ομίλου Καρδάμυλων Χίου (Μονόπρακτα των Σάκη Σερέφα και Βασίλη Κατσικονούρη).
”Το άσμα του γιοφυριού”  από το Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου (Παράσταση βασισμένη στη δημοτική ποίηση).

– Τετάρτη 25 Αυγούστου
“Αύγουστος”, του Τρέισι Λετς, από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου.

– Πέμπτη 26 Αυγούστου
“Τίμια πράματα: Η Ψεύτρα, Ο Κλέφτης”, από τη Θεατρική Ομάδα Ν.Α. Πυλίας “Οδύσσεια” – Λογγά Μεσσηνίας (Μονόπρακτα των Ζαν Κοκτώ και Φρανκ Τόμπκινς).
”Γέρμα”, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, από το Κορινθιακό Θέατρο “Βασίλης Ρώτας”.

-Παρασκευή 27 Αυγούστου
“Πανικός στα Παρασκήνια”, του Κεν Λούντβιχ, από τη Θεατρική Ομάδα “Αιθεροβάμονες” – Μολάοι Λακωνίας (Εκτός συναγωνισμού).
Απονομή Βραβείων, Λήξη του Φεστιβάλ.


Επιτροπή Επιλογής Έργων
5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας

Τζανέτος Κομηνέας, σκηνοθέτης
Ολυμπία Λαμπούση, εκπαιδευτικός, καλλιτεχνική διευθύντρια Π.Φ.Ε.Θ. Δ. Μον/σίας
Πάρης Λεόντιος, ηθοποιός
Κωνσταντίνος Πραχάλης, εκπαιδευτικός


Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας


Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας-Πρόγραμμα

Fb page: Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ

Μπορείτε από σήμερα να διασφαλίσετε την παρακολούθηση των παραστάσεων που σας ενδιαφέρουν μέσω ονομαστικής κράτησης θέσης.

Το εισιτήριό σας θα το παραλαμβάνετε κατά την άφιξή σας στον χώρο του Λυκείου Μολάων, η οποία θα γίνεται μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης ώστε να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.

Οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν διαδικτυακά στη διεύθυνση: nomikomonemvasias.gr/kratisi

Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει και τηλεφωνική κράτηση από τις 16 Αυγούστου και μετά, κατά τις ώρες 12-2 και 7-8:30 μ.μ., στα τηλέφωνα 6946718085, 6970403130 και 6973610689.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία για το Βραβείο Κοινού, μπορούν να κάνουν κρατήσεις για όλες τις ημέρες, όμως ΠΡΟΣΟΧΗ, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων που επιβάλλουν οι υγειονομικές περιστάσεις παρακαλείσθε να κάνετε κράτηση μόνο για τις ημέρες και τις παραστασεις που είστε βέβαιοι πως θα παρακολουθήσετε!

Η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο, καθώς και καθόλη τη διάρκεια των παραστάσεων είναι, φυσικά, υποχρεωτική.