«EMPNEUSIS» 10 Ανατρεπτικές – θεραπευτικές άριες
Ντίνος Καλύβας – Μαρία Παναγιωτίδου

Με ενθουσιασμό χαιρετίζω αυτόν τον δίσκο και το άλμπουμ από παρτιτούρες του εκλεκτού και ταλαντούχου Ντίνου Καλύβα. Είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης πού το ταλέντο του συμβαδίζει αρμονικά και με το ήθος του σαν άνθρωπος.
Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και να δώσει χαρά και συγκίνηση σε πολλούς“.
Γιάννης Βακαρέλης


“Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα η συμμετοχή μου στις ‘’Εμπνεύσεις’’. Ένα ξεχωριστό έργο, γεμάτο έμπνευση και συναισθήματα από έναν σπάνιο καλλιτέχνη τον Ντίνο Καλύβα και μια εξαιρετική ποιήτρια την Μαρία Παναγιωτίδου. Το αποτέλεσμα της συνάντησής τους εκπληκτικό!”
Σταμάτης Χρήστου


“Το μουσικό έργο του συνθέτη και Τενόρου Ντίνου Καλύβα και της ποιήτριας Μαρίας Παναγιωτίδου ήρθε στα χέρια μου από τον μαέστρο Σταμάτη Χρήστου..Μεγάλη τιμή και χαρά που συμμετείχα σε ένα τόσο σπουδαίο έργο…”
Στέλιος Τζανετής


ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ – 10 Ανατρεπτικές – Θεραπευτικές Άριες

Ερμηνεία & Μουσική : Ντίνος Καλύβας
Στίχοι : Μαρία Παναγιωτίδου (από διεθνώς βραβευμένες ποιητικές συλλογές της)
Παρτιτούρα, ενορχήστρωση : Σταμάτης Χρήστου
Μίξη ήχου : Στέλιος Τζανετής
Φωτογραφία εξωφύλλου : Θανάσης Καλύβας
Απόδοση στην Αγγλική : Μαρία Κόουλ
Παραγωγή : Ντίνος Καλύβας

Είναι ένα μουσικό έργο άλμπουμ παρτιτούρας (φωνή & πιάνο) και δίσκου (φωνή & μικρή ορχήστρα) 10 αριών σε ερμηνεία και μουσική του τενόρου Ντίνου Καλύβα και στίχο από διεθνώς βραβευμένες ποιητικές συλλογές της Μαρίας Παναγιωτίδου. Όπως όλα τα ωραία και τα ιδανικά της ζωής είναι όλες γένους θηλυκού! Η Αλάρμη, η Δήμητρα και η Τόσκα, διατήρησαν σαν άριες τον τίτλο του ποιήματος. Οι υπόλοιπες άριες βαφτίσθηκαν από τον συνθέτη! Κάποιες για συγκεκριμένο λόγο, άλλες τυχαία!      

 Η ιστορία των αριών αυτών ξεκινάει την περίοδο μεταξύ Αυγούστου  έως και τις αρχές Δεκεμβρίου του 1988, όταν ο συνθέτης ήταν παιδί και βρισκόταν στο Λονδίνο για λόγους υγείας.  Παρά τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόταν, συνέθετε μουσική , όπου μέχρι και τα 23 του χρόνια, είχε γεμίσει αρκετές κασέτες με τη μουσική του. Υπέφερε πολύ τότε, έπαιζε αυτές τις συνθέσεις του γιατί τον γέμιζαν κουράγιο κι είχαν θεραπευτική ψυχικά επίδραση πάνω του. Γι αυτό και τους έδωσε το χαρακτηρισμό Θεραπευτικές.

Στις 16 Απριλίου του 2018 σε μια από τις συναυλίες του, γνώρισε την ποιήτρια  Μαρία Παναγιωτίδου. Ένα βράδυ όταν είδε τυχαία στο facebook κάποιο στίχο της, “Πάνω απ’ του κόσμου τα παράπονα νυχτώνει …”  άρχισε ασυναίσθητα να τον τραγουδά. Ταίριαζε σχεδόν ακριβώς με μια από τις δικές του “παιδικές” μελωδίες! Έτσι λοιπόν συνωμότησε το Σύμπαν. Παντρεύτηκαν οι στίχοι της Μαρίας με 10 από κείνες τις παλαιές ξεχασμένες “παιδικές” μελωδίες. Γεννήθηκαν οι “ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ”!

Μορφολογικά ως μουσικά δημιουργήματα, οι “ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ”  έχουν στοιχεία από διάφορα είδη μουσικής, όπως π.χ. την ποπ-ροκ, τζαζ, έντεχνο τραγούδι, αλλά και το κλασσικό τραγούδι. Οι κορώνες στα τελειώματα και οι καντέντσες κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να ανατρέπουν την αρχική αίσθηση της ροής του κομματιού, παρέχοντας στον ακροατή ένα όμορφο, μοναδικό κι απροσδόκητο ξάφνιασμα! Αυτό είναι που τις κάνει Ανατρεπτικές!      

Το συγκεκριμένο έργο ως ρεπερτόριο, μπορεί να αποδοθεί είτε από υψηλού επιπέδου ερμηνευτές – δεξιοτέχνες του τραγουδιού, είτε σολίστες οργάνων (κιθάρα, βιολί, ακορντεόν, πνευστά) με συνοδεία πιάνου. Είναι κατάλληλο για σπουδαστές ωδείων όλων των οργάνων ακόμη και για απλούς ερασιτέχνες μουσικούς που απλά ξέρουν να διαβάζουν νότες κι ακόρντα.   Είναι ενδιαφέρον έργο, για μαέστρους χορωδίας , μπάντας ή ορχήστρας που ψάχνουν για κάτι πρωτότυπο κι όμορφο να παρουσιάσουν.

Είναι ιδανικό να το ακούσει όλος ο κόσμος! Από περισπούδαστους απαιτητικούς – λόγιους που θέλουν να ακούσουν ωραία έμμετρη κλασσική μουσική ,  έως απλούς ακροατές του λαϊκού τραγουδιού, που θέλουν να ακούσουν κάτι δυνατό, ερωτικό και καινούριο. Το έργο, απευθύνεται και σε ανθρώπους που υποφέρουν και αποζητούν κάτι που θα τους απαλύνει την ψυχή και θα τους ταξιδέψει έστω και για λίγο σε άλλους μακρινούς προορισμούς!

Υπάρχει ο αρχικός σχεδιασμός και η θέληση για εκτύπωση βιβλίου παρτιτούρας (φωνή – πιάνο) καθώς και συλλεκτικού πάνω σε χρυσό 24καρ. 99,99% περιορισμένων αντιτύπων CD. Το CD θα φέρει έγγραφο γνησιότητας και αριθμό με την ανάλογη αφιέρωση στον παραλήπτη.

Υπάρχει όλο το έργο προς διάθεση σε ψηφιακή μορφή βιβλίο και CD .


Ευχαριστήριo σημείωμα του Ντίνου Καλύβα

“Θερμά ευχαριστήρια από καρδιάς.
Στη Μαρία Παναγιωτίδου που εμπιστεύτηκε ως ερμηνευτή τον Ντίνο Καλύβα και πίστεψε στο παιδικό του όνειρο ως συνθέτη και του έδωσε τις ποιητικές συλλογές της.
Στο μαέστρο Σταμάτη Χρήστου που έκανε τις παρτιτούρες και την ενορχήστρωση.
Στο Στέλιο Τζανετή για τη μίξη ήχου.
Στον διεθνώς αναγνωρισμένο φωτογράφο Θανάση Καλύβα για τη φωτογραφία εξωφύλλου.
Στους δασκάλους του μονωδίας, θεωρητικών και πιάνου για τις γνώσεις που του έδωσαν.
Σε όλους εσάς που τον ακούτε, είσθε πάντα κοντά του και του δίνετε τη δύναμη να τραγουδά, να δημιουργεί και να συνεχίζει. Από δω και πέρα κι ως συνθέτης των “εμπνεύσεών” του, όπου θα κατέχουν σημαντικό ρόλο στο ρεπερτόριό του ως τενόρου-τραγουδιστή! “


Πρόλογος της έκδοσης

Στους γονείς μου Θεόδωρο & Κορνηλία.

Αγαπητοί μου φίλοι σας ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή που μου κάνατε κι αποκτήσατε αυτό το άλμπουμ. Πρόκειται για ένα έργο μουσικής και παρτιτούρας στολισμένο με υπέροχες φωτογραφίες. 

Το συγκεκριμένο έργο δεν απευθύνεται αυστηρά μόνο σε υψηλού επιπέδου ερμηνευτές – δεξιοτέχνες του τραγουδιού. Είναι κατάλληλο για σπουδαστές ωδείων, για λόγιους που θέλουν να ακούσουν ωραία ποίηση,  για απλούς ακροατές που θέλουν να ακούσουν κάτι ποιοτικό και καινούριο, για μαέστρους χορωδίας , μπάντας ή ορχήστρας που ψάχνουν για κάτι πρωτότυπο κι όμορφο να παρουσιάσουν και φυσικά για όλους εσάς που εδώ και πολλά χρόνια με αγαπάτε και με ακούτε. Το έργο απευθύνεται και σε ανθρώπους που υποφέρουν και  αποζητούν κάτι που θα τους απαλύνει την ψυχή και θα τους ταξιδέψει έστω και για λίγο σε άλλους μακρινούς προορισμούς!

Η ιστορία των αριών αυτών ξεκινάει την περίοδο μεταξύ Αυγούστου  έως και τις αρχές Δεκεμβρίου του 1988, όταν ήμουν 13ων ετών και βρισκόμουν στο Λονδίνο για λόγους υγείας. Εξαντλημένος από τους πόνους και τους συνεχείς πυρετούς, λόγω ρευματοπάθειας, που και που έβρισκα το κουράγιο, καθόμουν για λίγο στον καναπέ και συνέθετα μουσική με ένα αρμόνιο το οποίον η ταλαίπωρη μάνα μου είχε ψάξει σε όλο το Λονδίνο για να το βρει και να μου το φέρει. Υπέφερα πολύ τότε, έπαιζα αυτές τις συνθέσεις μου γιατί με γέμιζαν κουράγιο κι είχαν θεραπευτική ψυχικά επίδραση πάνω μου. Μέχρι και τα 23 μου χρόνια, είχα γεμίσει αρκετές κασέτες με τη μουσική μου.

Στις 16 Απριλίου του 2018 σε μια από τις συναυλίες μου – διαλέξεις που έδωσα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αργείων “ο Δαναός” , γνώρισα την αγαπητή φίλη και ποιήτρια  Μαρία Παναγιωτίδου, που είχε έρθει να με ακούσει. Ένα βράδυ όταν είδα τυχαία στο facebook κάποιο στίχο της, “Πάνω απ’ του κόσμου τα παράπονα νυχτώνει ..” άρχισα ασυναίσθητα να τον τραγουδάω. Ταίριαζε σχεδόν ακριβώς με μια από τις δικές μου “παιδικές” μελωδίες! Την άλλη μέρα το πρωί κάθισα στο πιάνο έπαιξα το τραγούδι και το έστειλα της Μαρίας λέγοντάς της και την ανάλογη Ιστορία, αυτή που είπα και σε σας πρωτύτερα. Ενθουσιάστηκε από το πρόχειρο άκουσμα, μου έστειλε κι έναν άλλον της στίχο “Τι να του πεις του πρωινού” ..και συνέβη και με αυτόν το ίδιο κατά πολύ μεγάλη σύμπτωση! Έτσι λοιπόν συνωμότησε το Σύμπαν. Παντρεύτηκαν οι στίχοι της Μαρίας με κείνες τις παλαιές ξεχασμένες “παιδικές” μελωδίες. Γεννήθηκαν οι “Θεραπευτικές  Άριες”.   

Οι Εμπνεύσεις είναι παρμένες από τις ποιητικές συλλογές “Δια λόγου Μονόλογος” και “Θρυψαλάνθη” εκ των οποίων η Αλάρμη, η Δήμητρα και η Τόσκα, διατήρησαν σαν άριες τον τίτλο του ποιήματος. Οι υπόλοιπες άριες βαφτίσθηκαν από μένα! Κάποιες για συγκεκριμένο λόγο, άλλες τυχαία!  


Ντίνος Καλύβας – Βιογραφικό

Ο Ντίνος Καλύβας (Dino Kalyvas) και ζει στην 1η πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ιστορικό Ναύπλιο.  Τα πρώτα βήματα στη μουσική , τα έκανε στην ηλικία των 10 ετών , στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου με δάσκαλο των αείμνηστο Αρχιμουσικό και μαέστρο Βασίλειο Χαραμή μαθαίνοντας θεωρητικά και πλήκτρα(όργανο).  

Αργότερα, σε ηλικία 24 ετών, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική και το τραγούδι. Πιάνο παρακολούθησε μαθήματα από την κα Αγγελική Μαυρούλη (Ωδείο Ναυπλίου).  Θεωρητικά (πτυχίο ειδικό αρμονίας) τελείωσε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου “Κωνσταντίνος Νόνης”, στην τάξη του κ. Γιάννη Νόνη. Μονωδία πήρε το Δίπλωμά του από το Ωδείο Ορφείο Αθηνών ως Τενόρος, στην τάξη της κας Ακτής Δρίνη. Συνέχισε τις σπουδές του στο κλασσικό τραγούδι μελετώντας μαζί με τον Τενόρο κ. Σταμάτη Μπερή, όπου παρακολούθησε το έτος 2010 – 2011 το masterclass στην τάξη του στο Ωδείο Φίλιππος Νάκκας  Αθηνών. Στις 09-03-2012 , εν όψει των υποτροφιών “Μαρία Κάλλας” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , έλαβε μέρος στο masterclass της κας Jeannette Pilou . 

Ως Τενόρος έχει εμφανιστεί με διάφορα σχήματα και σημαντικούς σολίστες σε Διεθνή Φεστιβάλ, Θέατρα και μουσικές σκηνές όπως κι έχει λάβει μέρος σε διαδικτυακά διεθνή μουσικά ραδιοφωνικά κλασσικά σόου.

 Σημαντικότερα δρώμενα:
1) 22 Οκτωβρίου 2018 κυκλοφορεί παγκοσμίως (itunes, amazon, κλπ) το ολοκληρωμένο άλμπουμ Dino Kalyvas – Amazing Arias.
2) 14 Ιουλίου 2018 – Φιλανθρωπική συναυλία για τα άτομα με καρδιοπάθεια Τίτλος : «Άνθρωπος και Μουσική» . Σολίστ: Ντίνος Καλύβας και η Ελληνίδα τζαζ – ποπ περφόρμερ Τάνυα Νικολούδη. Συμμετέχουν το χορωδιακό εργαστήρι Ναυπλίου (χορωδία ενηλίκων), δυο παιδικές χορωδίες, πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων. Μαέστρος : Γιάννης Νικολόπουλος. Πλατεία Δημαρχείου – Ναύπλιο. Η ίδια παράσταση δόθηκε στις 12 Ιουλίου 2018 – Φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού» στο Κιβέρι Αργολίδας  και στις 28 Απριλίου 2018 στην  Ιστορική αίθουσα «Παρνασσός»  στην Αθήνα.
3) 27 Δεκεμβρίου 2017 . Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική συναυλία για να μαζευτούν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο Ναυπλίου. Σολίστ: ο Τενόρος Ντίνος Καλύβας και η σοπράνο Ελένη Μπέλεση. Συμμετέχουν: το χορωδιακό εργαστήρι Ναυπλίου (χορωδία ενηλίκων), παιδική χορωδία Ναυπλίου, πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων. Μαέστρος : Γιάννης Νικολόπουλος.
4) 29 Αυγούστου 2017 . Φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» Τίτλος: «Μελωδίες της ευτυχίας» . Σολίστ : φωνή – πιάνο : Ντίνος Καλύβας, απαγγελία – κείμενα : ο συγγραφέας Κώστας Σπηλιώτης. Κάστρο Αρχαίας Ασίνης, Αργολίδα.
5) 26 Ιουνίου 2017 . Διεθνές Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Ναυπλίου.     Τίτλος : Ρεσιτάλ με Ιταλικές καντσονέτες και άριες του Τενόρου Ντίνου Καλύβα… Πιάνο: Αντρέας Ρεντούλης. Καλλιτεχνικός Διευθυντής: ο διεθνούς φήμης πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης. Αίθουσα της 1ης Βουλής των Ελλήνων . Ναύπλιο.
6) 12 Μαρτίου 2017 Φιλανθρωπική Συναυλία για να μαζευτούν τρόφιμα για το συσσίτιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Σολίστ: φωνή – πιάνο: Ντίνος Καλύβας. Συμμετοχή 3 ηθοποιών εθελοντικά . Κείμενα : ο συγγραφέας Κώστας Σπηλιώτης. Κεντρική Πλατεία Συντάγματος , Ναύπλιο.
7) 14 Ιουνίου 2015 . Συμμετοχή με την καντσονέτα “Torna a surriento” στο σόου play my music του 1ου σε ακροάσεις παγκοσμίως διαδικτυακού κλασσικού ραδιοφώνου «Classical Music Discoveries». Το συγκεκριμένο σόου ήταν για το 2015 στα πρώτα 10 σόου με πάνω από 200 εκατομμύρια ακροάσεις!
8) 25 Απριλίου 2014. “Los Eroticos”. Σολίστ η τζαζ – ποπ περφόρμερ Τάνια Νικολούδη κι ο Τενόρος Ντίνος Καλύβας. Μαέστρος : Μιχάλης Νικολούδης. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης . Θεσσαλονίκη. Η ίδια παράσταση δόθηκε και στις 14 Φεβρουαρίου 2014 στην Ιστορική αίθουσα «Παρνασσός» στην Αθήνα.
9) 28 Δεκεμβρίου 2013 . «Λευκή Νύχτα στην Αθήνα με τους τρείς Τενόρους». Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων με τους Τενόρους Γιώργο Ζωγράφο , Ντίνο Καλύβα και Μανόλη Λορέντζο. Μαέστρος : Καλκάνης Ελευθέριος. Κεντρική Πλατεία Συντάγματος Αθήνα.
10) 16 Δεκεμβρίου 2013 . Tenorissimo . Αφιέρωμα στον Ιταλό Τενόρο Τζιουζέπε ντι Στέφανο. Μουσικό σχήμα του Τενόρου κ. Σταμάτη Μπερή Στην Ιστορική αίθουσα “Παρνασός” Αθήνα.   Η ίδια παράσταση είχε δοθεί στο Θέατρο του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, στο “Βουλευτικό” στο Ναύπλιο, στο πνευματικό κέντρο Σπάρτης και στο café concerto του Εθνικού Ωδείου Αθηνών.
11) 30 Ιουλίου 2013 «Προμηθέας Δεσμώτης» (κοντσερντάντε) έργο του Έλληνα – καναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Στο ρόλο του «θεού Ερμή» ο Τενόρος Ντίνος Καλύβας . Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Μικρό).
12) 29 Ιουλίου 2013 Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου. «Ολυμπιακή Φλόγα» έργο του Έλληνα – καναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Στο ρόλο του «Ηρακλή» (κοντσερντάντε) ο Τενόρος Ντίνος Καλύβας . Ανοικτό μεγάλο Θέατρο στον κήπο του Δήμου Παπάγου.
13) 25 Ιουλίου 2013. Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. «Ολυμπιακή Φλόγα» έργο του έργο του Έλληνα – καναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Στο ρόλο του «Ηρακλή»(κοντσερντάντε) ο Τενόρος Ντίνος Καλύβας.
14) 16 Ιουλίου 2011 «Έτσι κάνουν όλες» Όπερα του Β. Α. Μότσαρτ. (κοντσερντάντε) ως Τενόρος στον ρόλο του Φεράντο. Θέατρο Ωδείου Φίλιππος Νάκας , Αθήνα.
15) Από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Οκτώβριο του 2013 , συμμετείχε ως Τενόρος σε πολλές μουσικές βραδιές άλλοτε ως βασικό μέλος κι άλλοτε ως φιλοξενούμενος στην κλασσική μουσική Σκηνή «Πιέντρα» , στην Αθήνα.
16) 17 Δεκεμβρίου 2007 Έκανε το ντεμπούτο του ως σολίστ Τενόρος στο Χριστουγεννιάτικο έργο «Μαγκνιφικάτ» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπάχ. Συμμετείχε η Ορχήστρα και η χορωδία Νέων Αθηνών (ΑΣΟΝ) με μαέστρο τον Παύλο Σεργίου. Αίθουσα Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα.  


Μαρία Παναγιωτίδου  – Βιογραφικό

Συγγραφέας-Ποιήτρια. Η πρώτη της ποιητική Συλλογή (Εικονοπλασίες), εκδόθηκε το 2015 απ’ την Αρχειακή Αργολική Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού. Οι επόμενες τρεις συλλογές της, Πάχνης Ιαχές, Διαλόγου Μονόλογοι και Θρυψαλάνθη, βραβεύθηκαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης ”Καβάφης 2016” ”Καβάφης 2017” και Καβάφης 2018 αντίστοιχα, απ’ την International  Art  Academy. To 2016 αποσπά το δεύτερο Παγκόσμιο Βραβείο Ποίησης απ’ την Unesco, με μια ‘‘Ωδή στον Διονύσιο Σολωμό”. Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών της απονέμει το 2016 Διάκριση σε Πανελλήνιο Επίπεδο και η Κύπρος (Πνευματικοί Ορίζοντες), Διάκριση για τα ποιήματά της στην κατηγορία ”Χα’ι’κού”. Το 2017 διακρίνεται απ’την Διεθνή Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών – Διεθνή εταιρεία Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών ”ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ”. για ποίημά της στο Νίκο Καζαντζάκη . Η International Art Society βραβεύει το 2018 τη Συλλογή της ”Θρυψαλάνθη” με τον παγκόσμιο τίτλο ”Σαπφώ”. Πολλά απ ‘τα έργα της έχουν μελοποιηθεί και τραγουδηθεί από αξιόλογους συνθέτες-ερμηνευτές.


“Ευχαριστώ τους δασκάλους μου, (κι αυτούς που δεν αναφέρονται στο βιογραφικό μου) που χάρη στις γνώσεις που μου μεταλαμπάδευσαν, ήταν δυνατό να συνθέσω και να ερμηνεύσω αυτό το δύσκολο κι ιδιαίτερο έργο.

Μια ωραία ιδέα, μια έμπνευση για να φτάσει στον τελικό της προορισμό, έχει πολύ δρόμο και κόπο. Έτσι λοιπόν για να γίνουν οι εμπνεύσεις βιβλίο και CD χρειάστηκε η βοήθεια του μαέστρου Σταμάτη Χρήστου ( www.maestros.gr ) , ο οποίος είναι ο δημιουργός της παρτιτούρας κι ο ενορχηστρωτής της παραγωγής.  Η μίξη ήχου και η στουντιακή δουλειά έγινε από το Στέλιο Τζανετή.

Φωτογραφία εξώφυλλο από τον διεθνώς αναγνωρισμένο φωτογράφο Θανάση Καλύβα.  

Η συμβολή των ανωτέρω αγαπητών φίλων ήταν καθοριστική , γι αυτό και τους ευχαριστώ θερμά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου κι ελπίζω η Ιστορία να μας δικαιώσει!”

Ντίνος Καλύβας


Μπορείτε να απολαύσετε τις άριες στην ακόλουθη λίστα αναπαραγωγής από το κανάλι youtube  του Ντίνου Καλύβα:

Empneusis Official page in FB 

Dino Kalyvas Official page in FB 

Μαρία Παναγιωτίδου-Αποστόλου Official page in FB

Επιμέλεια δημοσίευσης Ευμορφία Καλύβα