Σχολιασμός της Ευμορφίας Καλύβα (Ποιήτρια, διαχειρίστρια και εμπνεύστρια του ιστότοπου e-musa.gr), συντονίστρια της παρουσίασης της ποιητικής συλλογής «Ί χ ν η της σ ι ω π ή ς» του Αντώνη Σαμιωτάκη, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στην αίθουσα της Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών Ε.Ε.Λ. (Ακαδημίας & Γενναδίου 8, Αθήνα).

“…Ο Αντώνης Σαμιωτάκης από τους αξιόλογους ποιητές της σύγχρονης εποχής, διατηρεί την ποιητικότητα, λυρικότητα και παράλληλα τη σεμνότητα του μεγάλου  ποιητή.
Το έργο και ακόμη περισσότερο οι συναντήσεις με τον Αντώνη Σαμιωτάκη είναι κάτι που δεν θέλουμε να το κρατήσουμε για εμάς, αλλά να το μοιραστούμε με όλο τον κόσμο.
Ευχαριστούμε θερμά τον ποιητή Αντώνη Σαμιωτάκη, για την αναφορά του στον παρών ιστότοπο και στο έργο που προσπαθεί να επιτελέσει, αλλά και για την τιμή να φιλοξενούμε προδημοσίευση του ποιήματος “Εντός των τειχών”  από τη συλλογή «Ί χ ν η της σ ι ω π ή ς».”
Μετά τιμής Ευμορφία Καλύβα

Ευμορφία Καλύβα
Σχολιασμός στην παρουσίαση,
Κυριακή 15 Μαΐου 2022,
της ποιητικής συλλογής «Ί χ ν η της σ ι ω π ή ς» του Αντώνη Σαμιωτάκη.

Στην ποίηση του Αντώνη Σαμιωτάκη κοινωνούμε τον άκρατο λυρισμό του ποιητή μας, που αποκαλύπτει την πίστη στη ζωή και την καλότητα των ανθρώπων. Αγωνιά να περιγράψει την εσωτερική φωνή του, που συνομιλεί με τον πρωταρχικό άνθρωπο, την καθαρή ψυχή που αναβοσβήνει σε κάθε ρέουσα πληγή του.
Σήμερα εδώ θα μεθύσουμε, με τη δική του μέθη!!!

Κάθε βιβλίο, κάθε ποιητική συλλογή του Αντώνη Σαμιωτάκη είναι και ένα καθοδηγητικό απόφθεγμα, πολύτιμο φυλακτό για εμάς.
Διαβάζοντας τα «Ίχνη της σιωπής», ο ποιητής μετενσαρκώνεται σε δάδα και γίνεται ο φωτεινός συνοδοιπόρος μας, που καταφέρνει να ξετρυπώνει το φως από τις μαύρες τρύπες του παρόντος, με δικές του λάμψεις και εκλάμψεις, όμοιες με την επιτακτική ορμή των ηφαιστείων.

Κυλά η γραφή του μέσα μας, σαν αεράκι, σαν μαΐστρος και μας δροσίζει ως κατευόδιο από τον χείμαρρό μας στην ήσυχη ροή του. Να ενωθούμε, να αγαπηθούμε, να φωτιστούμε…

Μέσα στον κυκεώνα που ζούμε, σε αυτήν την εποχή της πλάνης της πληροφορίας, θα πρότεινα να ανοίξουμε το καλειδοσκόπιο της ποίησης του Αντώνη Σαμιωτάκη, να διαβάσουμε και να δούμε τα χρώματα της ρέουσας ομορφιάς να καταβυθίζονται μέσα μας.
Να μας ταξιδέψει στους κήπους του ποιητή μας.

Η εκτίμηση μου στο πρόσωπο του ποιητή και ανθρώπου Αντώνη Σαμιωτάκη απροσμέτρητη και πολύπλευρη!

 Ευμορφία Καλύβα
(Ποιήτρια, διαχειρίστρια και εμπνεύστρια του ιστότοπου e-musa.gr)


«Ίχνη της σιωπής» Αντώνης Σαμιωτάκης – (Νέα Έκδοση 2021)

Παρουσίαση «Ίχνη της σιωπής» του Αντώνη Σαμιωτάκη – Ε.Ε.Λ. – Κυριακή 15/5/2022, 19:00

Κριτική Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου στα «Ί χ ν η της σ ι ω π ή ς» του Αντώνη Σαμιωτάκη

Χαιρετισμός Όλγας Κανελλοπούλου Ντινοδήμου στα «Ί χ ν η της σ ι ω π ή ς» του Αντώνη Σαμιωτάκη

Σχολιασμός Ευμορφίας Καλύβα στα «Ί χ ν η της σ ι ω π ή ς» του Αντώνη Σαμιωτάκη

Παρέμβαση της Όλγας Αχειμάστου στα «Ί χ ν η της σ ι ω π ή ς» του Αντώνη Σαμιωτάκη