3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
«NATIONAL POETS»

10 -13 Δεκεμβρίου 2020 – On line Event
* * * * * * * * * * * * * * * * *

Τετάρτη: 19.00-21.30
Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή: 11.30-14.00 & 19.00-21.30

   

Το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας θα πραγματοποιηθεί στις 10 -13 Δεκεμβρίου 2020 ζωντανά από το διαδίκτυο, έχει τίτλο θεματικό τίτλο «National Poets» (Εθνικοί Ποιητές) και σχεδιάζει να φιλοξενήσει 50 ποιητές και ποιήτριες από 15 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Παράλληλα θα φιλοξενήσει στο πρόγραμμα του τα «Βραβεία Ποίησης Jean Moréas 2020», καθώς οι εξελίξεις της επικαιρότητας μετέβαλλαν σημαντικά τις συνθήκες υλοποίησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στο τετραήμερο on line event θα πραγματοποιηθούν 6 συναντήσεις διάρκειας έως 3 ώρες, όπου θα παρουσιάζονται με αναγνώσεις σε 2 γλώσσες, μέσω ζωντανής σύνδεσης, οι φιλοξενούμενοι ποιητές και ποιήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν – κυρίως διαδικτυακά – προσκεκλημένοι εκπρόσωποι φορέων, επώνυμοι πανεπιστημιακοί και λογοτέχνες ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες, αναγνώσεις, προβολές, παρουσιάσεις, στρογγυλές τράπεζες, αφιερώματα, μουσικά μέρη κ.λπ.

Στο ειδικής περίστασης φετινό πρόγραμμα εντάσσονται επιπλέον οι εξής δράσεις:

  • Phigital Απονομή Ελληνικών Βραβείων Ποίησης «Jean Moréas» για το έτος 2019, (Σάββατο 12.12.2020). Πρόκειται για την ετήσια διοργάνωση κατά την οποία απονέμονται τα Βραβεία «Jean Moreas» για την ελληνική ποιητική τέχνη και την ελληνική ποιητική παραγωγή σε όλο της το φάσμα. Περισσότερα για «Jean Moréas»
  • On line Εικαστική ‘Εκθεση «National Poets» με συμμετοχή 20 Ελλήνων εικαστικών και 10 εικαστικών από διαφορετικές χώρες (ψηφιακή περιήγηση). Οι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν έργα ειδικά για αυτή την έκθεση, εικονοποιώντας από ένα ποίημα σημαντικού ή εθνικού ποιητή της χώρας τους.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα αναρτηθούν σύντομα.

 Patras World Poetry Festival – Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας

Περισσότερες πληροφορίες και link για να συνδεθείτε https://www.culturebook.gr/